AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
استفاده از ماسک، در اماکن عمومی الزامی شد

شیوع گسترده بیماری‌های تنفسی به ویژه آنفلوانزا در آذرماه باعث شد که وزارت بهداشت استفاده از ماسک را در اماکن عمومی الزامی اعلام کند.

روند رو به افزایش بیماری‌های تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا و همچنین سویه‌های جدید کرونا، باعث شد تا وزارت بهداشت از مردم بخواهد در اماکن عمومی و محیط‌های شلوغ و پر رفت و آمد از ماسک استفاده کنند.

شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، با تأکید به اینکه ۲۰ درصد سرماخوردگی‌ها، در واقع آنفلوانزا هستند، گفت: افراد برای حفظ سلامت خود بهتر است در اماکن عمومی ماسک بزنند.

وی همچنین افزود: در تابستان سال جاری نیز ۳۰ درصد از موارد سرماخوردگی مربوط به کرونا بوده و در حال حاضر این میزان به ۵ درصد رسیده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه موج آنفلوانزا اواخر آذر فروکش می‌کند، بیان کرد: آنفلوانزا از ۶ هفته گذشته شیوع بالاتری یافته است و دو سوم بستری‌های ناشی از بیماری‌های تنفسی در مراکز درمانی، مربوط به افرادی است که درگیر آنفلوانزا شده‌اند. البته باید بگویم که بیماران بستری، عمدتاً افراد بالای ۶۵ سال و کسانی هستند که نقص ایمنی دارند.

تغییرات جوی، سرد شدن هوا و شروع بارش‌ها، به یکباره باعث افزایش موارد سرماخوردگی شده که همین موضوع می‌تواند شرایط را برای تشدید موج بیماری‌های تنفسی فراهم کند.

بنابراین پزشکان به افراد دارای علائم سرماخوردگی توصیه می کند که تا زمان کاهش علائم و گذر از دوره ناقل بودن، در منزل مانده و استراحت کنند تا سایرین را هم در معرض خطر قرار ندهند و در صورت اجبار برای خروج از منزل، از ماسک استفاده کنند تا موجب ابتلای دیگران به بیماری نشوند. همچنین شست‌وشو و ضدعفونی کردن دست‌ها در جلوگیری از بیماری‌های فصلی از جمله آنفلوانزا، سرماخوردگی و کرونا نقش مؤثری دارد.

به گفته این مقام مسئول در وزارت بهداشت، در طول سه هفته گذشته پیک بالایی از موارد بیماری را در کشور را شاهد بوده ایم.

از این رو همچنان سویه‌های جدید کرونا را مشاهده می کنیم که البته به شدت آنفلوانزا و سرماخوردگی نیست. با این حال، در حدود ۱۵ تا ۲۰ مورد زیرسویه مختلف کرونا در کشور در گردش است و به شکل مداوم هم در حال رصد آن هستیم تا در صورت شیوع سویه جدید ویروس به سرعت از آن مطلع شویم.

وی همچنین اشاره کرد: عموماً مشکلات تنفسی سبب بستری شدن مبتلایان آنفلوانزا در بیمارستان‌ها می‌شود.

علاوه بر این، مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی در این خصوص گفت: اکنون با توجه به اینکه واکسن‌های کرونا در مقابل سویه‌های جدید اثربخشی زیادی ندارند، با رعایت سه توصیه سازمان بهداشت جهانی، یعنی استفاده از ماسک، شستن مرتب دست‌ها و فاصله گذاری فیزیکی می توان مانع از انتقال ویروس شد.

محرز همچنین به استفاده از تهویه هوا اشاره کرد و گفت: استفاده از تهویه هوا برای جلوگیری از انتقال ویروس‌های تنفسی اهمیت بسیار زیادی دارد.

این در حالی است که در ماه آذر شاهد افزایش آلاینده‌های هوا خواهیم بود و همین موضوع گردش ویروس‌ها و انتقال بیماری‌های تنفسی را تشدید می کند. بنابراین، راهکار ساده اما بسیار مهم، استفاده از ماسک، شستن دست‌ها و نیز، فاصله گرفتن از افراد بیمار است.

 

منبع: وزارت بهداشت

اشتراک گذاری این پست


تگ‌ها :