AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
آیا به آنفلوآنزا مبتلا شده ام؟

فلو (Flu)چیست؟

یک ویروس به شدت مسری می باشد که می تواند احساس بدحال بودن در شما ایجاد کند. پزشکان به آن آنفلوآنزا می گویند. علائم این بیماری معمولا از عطسه و گرفتگی بینی که در سرماخوردگی ساده دیده می شود، جدی تر است.

علائم آنفلوآنزا و طول دوره علائم آن

علائم معمولا به سرعت ظاهر می شود و این طور نیست که هر یک از علائم به مرور زمان بروز کند. تب بالا، سردرد و درد بدن، سرفه، درد گلو و احساس خستگی  می تواند از علائم آن باشد. از علائم دیگر که امکان بروز دارد: گرفتگی بینی یا آبریزش بینی، لرز، تهوع و استفراغ است. بیشتر علائم بعد از 5 روز بهبود می یابند. اما گاهی اوقات این علائم هفته ها به طول می انجامد. برای مثال ممکن است تب و درد بدن برطرف شود اما احساس خستگی مفرط و کمبود انرژی برای چند هفته ادامه پیدا کند.

آنفلوآنزا چگونه است

آنفلوآنزا چگونه پخش می شود؟

شما ممکن است از فرد آلوده که عطسه یا سرفه می کند به ویروس مبتلا شوید. چرا که با سرفه یا عطسه ،ذرات حاوی ویروس در فضای تنفسی شما پخش می شود. روش دیگر ابتلا، لمس سطوح آلوده به ویروس است به شرط آنکه بعد از لمس سطوح با دست، آلودگی با مخاط هایی مثل چشم، دهان و بینی تماس داشته باشد. چرا این بیماری در فصل سرما شایع تر است؟‌  در فصل سرما ، افراد زمان بیشتری را در فضای بسته بوده و در تماس نزدیک تر باهم هستند لذا ابتلا یک نفر به راحتی به باقی افراد سرایت می کند.

درمان آنفلوآنزا

 پیشنهاد مطالعه:6 درمان خانگی سرماخوردگی با طب سنتی

درمان های خانگی آنفلوآنزا

  • باید مدت زیادی را استراحت کنید.
  • مایعات زیادی بنوشید.
  • برای گرفتگی بینی می توانید از رطوبت ساز محیط یا اسپری سالین استفاده کنید.
  • غرغره کردن آب و نمک رقیق برای سوزش گلو.

مصرف دارو برای آنفلوآنزا

درمان های ضدویروسی:

داروهای تجویزی زمانی بهترین نتیجه را خواهند داشت که در 48 ساعت اول احساس بدحالی مصرف شود. این داروها می تواند طول مدت و شدت علائم را کاهش دهد.

تجویز و مصرف داروها، تحت نظر پزشک صورت می گیرد و بسته به شرایط فرد متفاوت می باشد.

داروهای دیگر آنفلوآنزا

داروهای دیگر

  • داروهای ضد درد: استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن می تواند درد بدن و تب را کاهش دهد.
  • ضد احتقان ها برای گرفتگی بینی مناسب هستند.

به خاطر داشته باشید که

  • دارویی را سرخود مصرف نکنید و حتما با پزشک خود مشورت کنید.
  • آنتی بیوتیک ها به هیچ وجه در بیماری ویروسی کاربردی ندارند، لذا از مصرف سرخود اجتناب کنید. تنها زمانی آنتی بیوتیک کارساز است که عفونت ثانویه ای روی وضعیتی که ویروس برای سیستم ایمنی ایجاد کرده، بوجود آید.

چه زمانی آنتی بیوتیک مناسب است؟ در هنگام بروز عفونت گوش، پنومونی باکتریال و سینوزیت

پیشگیری از آنفلوآنزا با زدن واکسن

بهترین راه برای سالم ماندن واکسن است. واکسن به بدن شما کمک میکند تا ویروس آنفلوآنزا را بشناسد و با آن مقابله کند. چون این ویروس هر ساله با ترکیب جدید ژنتیکی بروز میکند لذا باید هر سال واکسن جدیدی دریافت کنید. این واکسن مانع از ابتلا به آنفلوآنزا نمی شود اما درصورت ابتلا، با علائم کمتری این بیماری فصلی را پشت سر خواهید گذاشت.

پیشنهاد مطالعه: مسمومیت با ویتامین C

زدن واکسن آنفلوآنزا

کی به اورژانس مراجعه کنیم؟

  • بروز حاد مشکلات تنفسی یا احساس تنگی نفس
  • احساس فشار یا درد در قفسه سینه یا شکم
  • احساس گیجی
  • استفراغ طول کشیده

مجموعه سلامت نسیم، با ارائه خدمات پزشکی ،مشاوره ای و غربالگری می تواند کمک رسان شما عزیزان در مقابل این بیماری ویروسی باشد.

 

منبع: https://www.webmd.com/cold-and-flu/ss/slideshow-flu-symptoms-treatment

اشتراک گذاری این پست


تگ‌ها :