AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
آیا خوردن عسل می تواند به کنترل قند خون و کلسترول کمک کند؟

 

کنترل قندخون با عسل

یک جمله ای در بین جامعه سلامت و به ویژه متخصصین تغذیه وجود دارد: یک ماده قندی، یک ماده قندی است!!! این جمله بدان معناست که فرقی نمی کند محتویات یک ماده غذایی چه چیزی است، همین که مزه شیرین دارد در دسته ی مواد قندی قرار می گیرد.

محققین در یک مطالعه که از 18 آزمایش کنترل شده قبلی و 1105 شرکت کننده استخراج شده است و در ژورنال Nutrition Review  منتشر شده است به این نتیجه رسیده اند که فواید عسل به قدری بالاست که می توان به عنوان افزودنی جهت شیرین کردن مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

براساس این مطالعه که در دانشگاه تورنتو انجام شده است، خوردن عسل می تواند به کنترل سطح قند خون و کلسترول کمک کند. نتایج نشان داده است که نسبت به قرار گرفتن عسل در لیست مواد قندی آزاد در دستورالعمل های تغذیه ای باید تجدیدنظر کرد. زیرا خوردن عسل با کاهش FBS یا قندخون ناشتا در ارتباط است همچنین عسل پارامترهای سلامت قلبی مثل کلسترول و تری گلیسرید را بهبود می بخشد.

پیشنهاد مطالعه: سه مشکل شایع برای پوست و راههای پیشگیری از آن

 ترکیبات و خواص عسل

وقتی عسل از منبعی به نام گل دریافت می شود لذا فواید چنین ماده غذایی بر کسی پوشیده نیست. به ویژه اگر گیاه مورد تغذیه زنبور شبدر یا روبینیا باشد. در مقایسه، عسل خام نسبت به عسل فرآوری شده فواید بیشتری دارد.

ترکیبات عسل

ترکیبات عسل:

  • قندها: ۳۸% فروکتوز – ۳۱% گلوکز – ۵% دکسترین – ۱.۵ تا ۳% ساکارز – تا ۲.۳ درصد پروتئین
  • تا ۰.۲ درصد مواد معدنی
  • ۰.۰۰۳ تا ۰.۲ درصد نمک اسیدهای ارگانیک:  مالیک، لاکتیک، اسید سولفوریک، سیتریک و تارتاریک
  • تقریبا همه عناصر طبیعی شناخته شده:  کروم، کلر، آهن، فسفر، منیزیم، منگنز، فسفر، سلنیوم، سیلیس، سدیم، روی، کلسیم، مس، گوگرد، پتاسیم
  • آنزیم ها: موادی که به طور قابل توجهی، در مقادیر بسیار کوچک به فرآیند متابولیسم سرعت می بخشند.
  • در مقادیر بسیار کم ویتامین های: (B1,B2,B3,B5,B6,H,K,C,E,PP,Provitamin A)
  • پلی فنل ها: پلی فنل های اصلی، فلاونوئیدها هستند (مابقی عبارت اند از: اسید های کافئیک، پروتوکاتکوئیک، ولنلیک و گالیک)
  • رطوبت : محتوای رطوبت متعارف ۱۶ تا ۱۸ درصد است

حقایق تغذیه ای درباره ی عسل

در جدول زیر به بررسی حقایق تغذیه ای درباره ی عسل و مقایسه ی آن با شکر می پردازیم، برای مثال یک اونس عسل، 23 گرم کربوهیدرات و یک اونس شکر 28 گرم کربوهیدرات دارد.

 

حقایق تغذیه ای درباره ی عسل

 

آیا مصرف روزانه ی عسل مناسب است؟

در این مقاله به مصرف روزانه ی عسل توصیه شده است اما نه برای کسانی که‌‌ از خوردن قند اجتناب می کنند.  به عبارت دیگر براساس دستورالعمل های تغذیه ای فدرال شکر افزودنی باید کمتر از 10% کالری روزانه را پوشش دهد. اما از آنجایی که کالری-ایمپکت یک قاشق غذاخوری عسل براساس گزارش انجمن قلب آمریکا برابر 64 است. زیرا شامل مقداری پروتئین، ویتامین و فیبر است، پس متناسب با  این دستورالعمل ها برای مصرف روزانه مناسب بنظر نمی رسد. اما توصیه تاوسیف خان [1] از محققین این مطالعه، به مصرف روزانه ی عسل به افرادی که در حال حاضر از مواد قندی اجتناب می کنند نیست بلکه این محقق توصیه می کند کسانی که مواد قندی مصرف می کنند به جای استفاده از شیرین کننده ها و شکر از عسل که خطرات قلبی و متابولیکی کمتری دارد استفاده کنند.

 

مجموعه نسیم سلامت با داشتن متخصصین تغذیه مجرب، می تواند با توجه به شرایط سلامتی و سنی، شما عزیزان را در انتخاب ماده غذایی کمک کند.

 

منبع: https://www.webmd.com/diabetes/news/20221122/eating-honey-manage-cholesterol-blood-sugar

[1] Tauseef Khan

اشتراک گذاری این پست