AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
وزوز گوش همراه با سرگیجه نشانه ی چیست؟

هم‌زمان شدن احساس وزوز گوش همراه با سرگیجه، می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. به طور مثال ممکن است مانند یک زنگ خطر برای خبر دادن از یک بیماری مثل سندرم منییر باشد؛ بنابراین وزوز گوش به تنهایی به عنوان یک بیماری مستقل محسوب نشده و تنها یک علامت از سایر بیماری‌ها به شمار می‌رود.

وزوز گوش معمولا یک احساس گذرا بین افراد بوده و بعد از مدتی خود به خود از بین می‌رود. اما برای اینکه اطلاعات کاملی از این موضوع داشته باشیم در این مقاله به بررسی علت‌های مختلف این احساس و معرفی انواع روش‌های درمان وزوز گوش همراه با سرگیجه می‌پردازیم.

علت وزوز گوش و سرگیجه

وزوز گوش در واقع به احساس شنیدن صدای زنگ یا بوق در گوش می‌گویند، به این صورت که فرد مبتلا، دائم در حال شنیدن یک صدای بلند مانند صدای زنگ، غرش، زمزمه یا بوق در گوش خود است در صورتی که هیچ صدای واقعی‌ای در محیط خارجی وجود ندارد. این احساس بسیار آزاردهنده است اما به عنوان یک مشکل جدی شناخته نمی‌شود.

کهولت سن

معمولا افرادی که سن بالایی دارند به دلیل کهولت سن دچار این مشکل می‌شوند. همچنین ممکن است در صورت قرار گرفتن در محیط‌های پرسروصدا مثل سالن‌های کنسرت برای مدت طولانی، دچار وزوز گوش شوید. علاوه بر این موارد، یکی دیگر از دلایل وزوز گوش جرم گرفتن محیط داخلی گوش و جمع شدن گرد و خاک در آن یا آسیب دیدن سلول‌های مویی گوش است.

سندروم منییر

در ادامه، یکی از علت‌های وزوز گوش همراه با سرگیجه می‌تواند ابتلا به سندرم منییر باشد. این بیماری کمیاب که معمولا بین سنین 20 تا 40 سال شایع است، یک اختلال در سیستم داخلی گوش بوده که به صورت مقطعی در زمان‌های متفاوت اتفاق می‌افتد.

یکی دیگر از علل سوت کشیدن گوش همراه با سرگیجه در افراد عفونت گوش و ملتهب شدن عصب حلزونی گوش است. این اتفاق معمولا توسط ویروس‌ها و باکتری‌ها رخ داده و به صورت ناگهانی ظاهر می‌شود.

تومور

همچنین داشتن تومور گوش داخلی، یکی دیگر از دلیل‌های سردرد همراه با وزوز گوش است. این تومور خوش‌خیم که جزو بیماری‌های نادر محسوب می‌شود، اعصاب شنوایی را ضعیف کرده و روی تعادل فرد نیز تاثیر گذاشته و باعث ایجاد حس سرگیجه در فرد مبتلا نیز می‌شود.

چه زمانی هنگام داشتن حس وزوز گوش همراه با سرگیجه به پزشک مراجعه کنیم؟

معاینه گوش

معاینه گوش توسط پزشک

همان‌طور که قبلا گفتیم وزوز گوش در افراد معمولا به صورت مقطعی بوده و خود به خود خوب می‌شود. اما اگر بعد از مدت طولانی هنوز دچار این مشکل بودید حتما به پزشک مربوطه مراجعه کنید. همچنین اگر هنگام سرماخوردگی، دچار عفونت دستگاه تنفسی شدید و بعد از آن احساس سوت کشیدن گوش همراه با سرگیجه داشتید، بهتر است سریعا به پزشک مراجعه کنید.

هنگام مراجعه به دکتر گوش، حلق و بینی، ابتدا گوش‌ها و بعد سرو گردن شما معاینه می‌شود. برای تشخیص علت این عارضه ممکن است لازم باشد آزمون شنوایی سنجی یا تست تصویربرداری بدهید. همچنین یکی دیگر از راه‌های تشخیص علت این اتفاق این است که پزشک مربوطه از طریق حرکت دادن بخش‌های مختلف بدن مثل سر، گردن، دست و پا و تاثیری که روی شنوایی شما می‌گذارد متوجه منشا آن شود. علاوه بر این موارد، نوع صدایی که فرد مبتلا در حال شنیدن آن است نیز به تشخیص منشا این عارضه کمک می‌کند.

روش‌های مختلف درمان وزوز گوش همراه با سرگیجه

به طور کلی درمان قطعی و 100درصدی برای وزوز گوش وجود ندارد. اما روش‌های مختلف زیادی توسط پزشکان گوش و حلق و بینی برای بهتر شدن این حس در افراد پیشنهاد شده است. برای پیدا کردن روش درمان مناسب ابتدا لازم است علت ایجاد وزوز گوش همراه با سرگیجه در فرد را شناسایی کرد.

در ادامه به معرفی روش‌های درمان سرگیجه و وزوز گوش می‌پردازیم.

درمان خانگی وزوز گوش

یکی از ساده‌ترین راه‌های درمان وزوز گوش همراه با سرگیجه، صدا درمانی است؛ به این صورت که یک موسیقی مناسب و طبق سلیقه‌ی فرد مبتلا با صدای کم پخش شود. همچنین استفاده از هندزفری در محیط‌های پرسروصدا، جویدن آدامس و کاهش مصرف الکل نیز از راه‌های موثر در درمان خانگی وزوز گوش است.

کمک‌های شنوایی نیز که به عنوان یک راه موثر شناخته می‌شوند باعث می‌شوند تا تمرکز فرد به صداهای محیط بیشتر شده و توجه کمتری به صدای وزوز گوش داشته باشد.

درمان وزوز گوش با طب سنتی

درمان وزوز گوش همراه با سرگیجه

درمان وزوز گوش در طب سنتی

استفاده از سرکه سیب برای درمان سرگیجه و وزوز گوش بسیار مفید است؛ به این صورت که یک فنجان آب گرم، یک قاشق سرکه سیب و مقداری عسل را با هم مخلوط کرده و سه بار در روز بنوشید. همچنین با اضافه کردن سیر به وعده‌های غذایی به بهبود یافتن وزوز گوش همراه با سرگیجه در خود کمک خواهید کرد.

زنجبیل به عنوان بهترین داروی گیاهی برای وزوز گوش قابل معرفی است. کافی است روزانه مقدار کمی زنجبیل را به وعده‌های غذایی خود اضافه کرده یا به‌صورت دمنوش همراه با عسل چند بار در روز بنوشید. همچنین یکی دیگر از راه‌های درمان وزوز گوش با طب سنتی، استفاده از عصاره‌ی گیاه جینگوبیلوبا است. این داروی گیاهی را می‌توانید از داروخانه‌ها تهیه کنید.

درمان سرگیجه و وزوز گوش با داروهای شیمیایی

وزوز گوش با داروهای شیمیایی

درمان وزوز گوش با داروهای شیمیایی

هیچ داروی شیمیایی مخصوصی برای درمان وزوز گوش وجود ندارد. اما با این حال برای کمتر شدن علائم آن و کمک به فرد مبتلا در موارد جدی و شدید از داروهای ضد افسردگی و اضطراب مانند نورتریپتیلین و آمیتریپتیلین استفاده می‌شود.

استفاده‌ی این داروها به عنوان آخرین راه ممکن شناخته می‌شود زیرا عوارض زیادی که دارند مثل یبوست، خشک شدن دهان، تاری دید و… باعث اذیت شدن فرد مبتلا می‌شود.

همچنین یکی دیگر از داروهایی که به کاهش علائم وزوز گوش همراه با سرگیجه کمک می‌کند، قرص آلپرازولام است که استفاده‌ی این دارو هم به دلیل داشتن عوارضی مثل خواب‌آلودگی، حالت تهوع و اعتیادآور بودن خیلی توصیه نمی‌شود.

در آخر

احساس وزوز گوش همراه با سرگیجه در بین عموم مردم امری شایع و البته بسیار آزاردهنده است که در اکثر مواقع موضوع نگران کننده‌ای نبوده و بعد از مدتی از بین می‌رود. اما به هرحال لازم است به آن توجه کرده و در راستای بهبود آن به روش‌های مختلف مثل درمان وزوز گوش با طب سنتی یا درمان خانگی و در مواقع شدیدتر درمان با داروهای شیمیایی تلاش کنید.

برای تشخیص علت ایجاد وزوز گوش و سرگیجه در اکثر مواقع بعد از مراجعه به پزشک، نیاز به انجام تست شنوایی سنجی است. مرکز سلامت نسیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن تست شنوایی سنجی انجام داده و با قرار دادن امکانات رفاهی و بهداشتی بالا در اختیار مراجعین، تجربه‌ای آسان و بی‌دردسر را برای شما رقم می‌زند

اشتراک گذاری این پست


تگ‌ها :