AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
از شیرین‌کننده های غیر‌قندی برای کنترل وزن استفاده نکنید

در جدیدترین راهنمای بالینی که توسط سازمان جهانی بهداشت منتشر شده است توصیه می‌گردد که نباید از شیرین‌کننده‌های غیر‌قندی (NSSs) برای کنترل وزن یا کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی _عروقی و یا سرطان‌ها استفاده نمود. این شیرین‌کننده‌ها شامل آسپارتام، آسسولفام K، ادونتام، ساخارین، سوکرالوز، استویا و مشتقات استویا است.

پیشنهاد مطالعه:پیشگیری، علل، علائم و درمان دیابت را بشناسید

شیرین کننده های غیرقندی

تاثیر استفاده از شیرین‌کننده های غیر‌قندی در داز مدت

این پژوهش بر مبنای مطالعاتی که بر روی 283 نفر از افراد بالغ‌، کودکان‌، زنان باردار و ترکیب جمعیتی انجام شده است، منتشر گردید.

یافته‌های مطالعه بیانگر این مطلب است که نه تنها استفاده از شیرین‌کننده‌های غیر‌قندی‌ در دراز مدت، میزان چربی بدن در بالغین و کودکان را کاهش نخواهد دادن؛ بلکه استفاده دراز‌مدت از این شیرین‌کننده‌ها می تواند اثرات بالقوه خطرناک و ناخواسته‌ای نیز به همراه داشته باشد. لازم به ذکر است با مصرف این مواد تأثیرات مختصری بر روی کاهش وزن و کاهش BMI بدن را شاهد هستیم؛ بدون اینکه هیچ اثر جدی و مهمی بر میزان بافت چربی‌، سلامت قلبی _ عروقی‌، قند خون ناشتا‌، میزان انسولین‌، چربی‌های خون و فشار خون داشته باشند. اما نتایج بررسی‌های آینده‌نگر‌ بیانگر آن است که در دراز‌مدت، دریافت بیش از حد شیرین‌کننده‌های غیر‌قندی‌، با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2‌، بیماری‌های قلبی _ عروقی و افزایش میزان خام مرگ در افراد بالغ همراه است.

پیشنهاد مطالعه:تأثیر دیابت بر چشم | دیابت با چشم‌ها چه‌ کار می‌کند؟

بررسی تاثیر شیرین‌کننده های غیر‌قندی در ابتلا به سرطان

 در مورد افزایش شانس ابتلا به سرطان با مصرف این نوع از شیرین‌کننده‌ها‌، بر اساس مطالعات موردی _ مشاهده‌ای، وابستگی‌هایی بین دریافت ساخارین و سرطان مثانه به اثبات رسیده است؛ گرچه مستندات بسیار‌قوی برای آن وجود ندارد؛ اما در این مطالعات یافته‌ای به نفع ارتباط این شیرین‌کننده‌ها و سایر سرطان‌ها دیده نشده است.

 در مورد کودکان مطالعات زیادی انجام نشده و یافته‌های اندکی وجود داردنشده؛ اما از یک طرف، افزایش میزان مصرف این مواد در زنان باردار‌ باعث زایمان زودرس و از طرف دیگر باعث بروز چاقی در کودکان خواهد شد.

دکتر سدفرانسسکو برانکا، رئیس دپارتمان ایمنی غذا و داروی سازمان بهداشت جهانی می‌گوید بهتر است به‌جای استفاده از این نوع شیرین‌کننده‌ها‌، میزان دریافت شکر (‌قند‌) را کاهش دهیم یا از قند‌های طبیعی نظیر میوه‌ها استفاده کنیم؛ همچنین از مواد غذایی و نوشیدنی‌های بدون قند را در عادات تغذیه‌ای خود جایگزین کنیم تا بتوانیم ذائقه خود را تغییر دهیم.

گفتنی است که این توصیه، شیرین‌کننده‌هایی را که در مواد بهداشتی نظیر خمیر‌دندان‌، کرم‌های پوستی و داروها مورد استفاده قرار می گیرد، شامل نمی شود.

 

منبع :   Medscape.com

اشتراک گذاری این پست


تگ‌ها :