AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
بزرگسالی و ابتلا به آلرژی

در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که آیا بین افزایش سن و احتمال ابتلا به آلرژی رابطه ای وجود دارد؟

با سلامت نسیم همراه باشید تا جدیدترین اطلاعات را در زمینه ی بزرگسالی و ابتلا به آلرژی در اختیار شما قرار دهیم.

آلرژی چیست؟

آلرژی یا حساسیت درواقع یک پاسخ سیستم ایمنی به ماده حساسیت زا یا آلرژن می باشد. حال این ماده می تواند گرد و خاک، تماس پوستی، دارو و … باشد.

درواقع شدت آلرژی به میزان ماده آلرژن، مدت زمان تماس با آن و آرایش ژنتیکی فرد مبتلا به آلرژی بستگی دارد.

مراحل رخداد یک آلرژی

برای مشخص شدن نسبت بزرگسالی و ابتلا به آلرژی، بهتر است ابتدا نگاهی به مراحل رخ دادن یک آلرژی بیندازیم:

فاز اول:

ابتدا سیستم ایمنی بدن با ایجاد آنتی‌بادی‌هایی به نام ایمونوگلوبولین به مواد خاصی پاسخ می‌دهد که به این مرحله حساس شدن میگویند که به نوعی در خاطره یا حافظه سیستم ایمنی ثبت می شود.

بسته به نوع آلرژی، این آنتی‌بادی‌ها در راه‌های هوایی مانند بینی، دهان، گلو، نای، ریه‌، دستگاه گوارش و پوست قرار دارند.

فاز دوم:

در این مرحله اگر بدن دوباره در معرض آن ماده حساسیت‌زا قرار گیرد. مواد التهابی از جمله هیستامین آزاد می‌کند. این امر باعث گشاد شدن عروق خونی، ترشح موکوس، خارش پوست و متورم شدن بافت‌های راه هوایی می‌شود.

این واکنش آلرژیک به منظور جلوگیری از ورود مواد حساسیت‌زا و مقابله با هرگونه تحریک یا عفونتی است. از آن زمان به بعد، بدن وقتی در آینده در معرض آن مواد حساسیت‌زا قرار میگیرد، به طور مشابه پاسخ می‌دهد.

برای حساسیت های خفیف موجود در هوا، ممکن است علائم پف چشم، گرفتگی بینی و خارش گلو و برای آلرژی‌های شدید، ممکن است کهیر، اسهال و مشکلات تنفسی بروز یابد.

پیشنهاد مطالعه:علل سرفه مزمن

عوامل تحریک کننده آلرژی در بزرگسالی

چه زمانی معمولا این حساسیت ها رخ میدهد؟

اکثر مردم اولین علائم آلرژی را در سنین پایین تجربه می کنند. از هر پنج کودک، یک کودک به نوعی به آلرژی یا آسم مبتلا است.

حساسیت  بسیاری از افراد در سنین 20 تا 30 سالگی افزایش می‌یابد، زیرا آنها نسبت به مواد حساسیت‌زای خود، به ویژه مواد حساسیت‌زا غذایی مانند شیر، تخم‌مرغ و غلات مقاوم می‌شوند.

اما بدن ممکن است در هر مقطعی از زندگی، ‌آلرژی خود را نشان دهد. حتی ممکن است، به چیزی که در گذشته به آن حساسیتی نداشته، حساسیت نشان دهد.

مواد حساسیت زای شایع در بزرگسالی و ابتلا به آلرژی چه مواردی هستند؟

به طور کلی این مواد به سه دسته عمده تقسیم می شوند:

  • حساسیت های فصلی

شایع ترین آلرژی های ایجاد شده در بزرگسالان آلرژی فصلی هستند. این آلرژی در زمان های خاصی از سال مثل بهار و پاییز که گرده گل و سایر آلرژن های گیاهی بیشتر است، افزایش می یابد.

  • حساسیت به حیوانات خانگی

قرار گرفتن مداوم در معرض شوره ی گربه سانان و سگ سانان می تواند، باعث آلرژی در شما شود. بخشی از شوره این حیوانات خانگی از مواد شیمیایی بزاق و ادرار آن ها بوجود می آید و می تواند در هوا پخش شده و ایجاد آلرژی کند.

  • حساسیت غذایی

تقریباً 11 درصد از جامعه ی آماری بزرگسالان مورد مطالعه در ایالات متحده نوعی آلرژی غذایی دارند. که نیمی از آنها برای اولین بار علائم آلرژی را در بزرگسالی بروز داده اند. آلرژن های غذایی رایج در بزرگسالان بادام زمینی، ماهی، مغزهای درختی و میوه ها و سبزیجات است.

بسیاری از کودکان که دچار آلرژی غذایی می شوند، اغلب با افزایش سن علائم کمتر و کمتری از خود نشان می دهند.

پیشنهاد مطالعه: 6 درمان خانگی سرماخوردگی با طب سنتی

آلرژن های که ایجاد آلرژی می کنند

علت رخداد آلرژی چیست؟

دقیقاً مشخص نیست که چرا آلرژی ممکن است در بزرگسالی ایجاد شود. محققان بر این باورند که یک واکنش آلرژیک شدید در دوران کودکی، حتی یک دوره علائم، می‌تواند با بزرگسالی و ابتلا به آلرژی مرتبط باشد.

به عبارت دیگر احتمال ابتلا به آلرژی را در بزرگسالی هنگامی که مجدداً در سطوح بالاتر در معرض آن آلرژن قرار می‌گیرد افزایش می یابد.

در برخی موارد، این پیوندها به راحتی قابل مشاهده هستند. کودکانی که آلرژی غذایی یا بیماری‌های پوستی مانند اگزما دارند، ممکن است با افزایش سن علائم آلرژی فصلی مانند عطسه، خارش و گلودرد را تجربه کنند.

سپس این علائم برای مدتی محو می‌شود. حتی ممکن است در 20، 30 و 40 سالگی، زمانی که در معرض محرک آلرژی قرار می‌گیرند، برگردد.

آشنایی به تعدادی از شروع کننده های واکنش های آلرژیک در بزرگسالی

برخی از متداول ترین تغییرات که سبب شروع آلرژی در بزرگسالی می شوند شامل:

  • افت سیستم ایمنی فرد (در زنان ابتلا به بیماری، حاملگی و داروهای شیمی درمانی)
  • کمتر در معرض آلرژن ها قرار گرفتن در سنین کودکی
  • نقل مکان کردن به خانه جدید و مواجهه با آلرژن های جدید
  • برای اولین بار با حیوانات خانگی تماس داشتن

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در ابتلا به آلرژی در بزرگسالی برخی علائم آلرژی خفیف هستند و با کاهش قرار گرفتن در معرض آلرژن یا با مصرف دارو قابل درمان هستند. اما برخی علائم آنقدر شدید هستند که زندگی شما را مختل کنند، یا حتی زندگی شما را تهدید کنند.

در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر، به دنبال کمک فوری پزشکی باشید یا از اطرافیانتان کمک بگیرند:

  • احساس سرگیجه غیر طبیعی
  • تورم غیر طبیعی زبان یا گلو
  • بثورات یا کهیر در سراسر بدن شما
  • گرفتگی شکم
  • اسهال
  • احساس سردرگمی یا سرگردانی
  • تب
  • آنافیلاکسی (تورم و بسته شدن گلو، خس خس سینه، فشار خون پایین)
  • تشنج
  • از دست دادن هوشیاری

 

مجموعه سلامت نسیم با ارائه بروزترین مقاله های علمی، خدمات غربالگری و تشخیصی پزشکی در صدد ارتقا وضعیت سلامت و پیشگیری از ابتلاء به بیماری هاست. هدف ما تامین سلامت و بهبود زندگی شماست.

 

منبع: https://www.healthline.com/health/allergies/can-you-develop-allergies

اشتراک گذاری این پست