کارشناسان انگلیسی هشدار میدهند افراد واکسینه شده همچنان می توانند به کووید مبتلا شوند و ناقل ویروس برای کسانی باشند که با آنها زندگی می کنند.
افرادی که دو دوز واکسن کرونا را دریافت کردهاند، میتوانند به همان اندازه که واکسننزدهها ناقل ویروس هستند، ناقل باشند. واکسینه شدهها حتی اگر علائمی نداشته باشند یا علائم کمی از بیماری داشته باشند، احتمال انتقال ویروس به سایر همخانه های واکسینه نشده را دارند. این احتمال در حدود دو نفر از پنج یا 38٪ است .اگر همخانهها که در یک خانه با هم زندگی میکنند به طور کامل واکسینه شده باشند، این میزان به یک در چهار یا 25 درصد کاهش مییابد.
حتما بخوانید: مقالهای دربارهی درمان فوری سردرد شدید نوشتیم شاید برای شما مفید باشد
متخصصان هشدار میدهند بر اساس این نتایج افراد واکسینه نشده برای از بین بردن خطر ابتلا به عفونت، نمیتوانند به اطرافیان خود که واکسن زدهاند، دلخوش کنند.
در حالی که واکسنها در پیشگیری از عفونتهای جدی کووید و مرگ و میر بسیار عالی عمل میکنند، اما در متوقف کردن عفونتها، بهویژه کرونادلتا که در بریتانیا غالب است، چندان موثر نبودند. با گذشت زمان، محافظت ارائهشده توسط واکسنها کاهش یافته و نیاز به تقویت با دوزهای بیشتر ضرورت پیدا میکند.
خانوادهها در داخل خانه بیشترین احتمال انتقال کووید در دارند. این مطالعه از سپتامبر 2020 تا سپتامبر 2021 انجام شد و شامل 440 خانوار در لندن و بولتون بود که آزمایشهای PCR کووید را انجام دادند. نتایج نشان داد خطر ابتلا به سویه دلتا در افرادی که دو دوز واکسن زدهاند در مقایسه با افراد واکسینه نشده کمتر ، اما همچنان قابل ملاحظه است.
افرادی که واکسینه شدهاند عفونت را سریعتر از بین میبرند، اما در دوران اوج بیماری، احتمال سرایت عفونت مشابه چیزی است که در افراد واکسینه نشده مشاهده میشود.
بنابراین تداوم رعایت بهداشت عمومی و اجتماعی برای مهار انتقال، استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی، حتی برای افراد واکسینه شده بسیار اهمیت دارد.