آیا به دنبال کاهش وزن هستید؟ یا در اینترنت در حال جست و جوی عوارض و مراقبت های بعد از عمل جراحی معده (جراحی بای-پس یا اسلیو) هستید؟ برخی از افراد دارای اضافهوزن هر کاری میکنند نمیتوانند از شر چربیهای اضافه خلاص شوند و ناامیدانه این سوال برایشان مطرح میشود که چرا لاغر نمیشوند.
باید گفت آنها معمولا برای لاغرشدن روشهای اشتباهی را به کار میگیرند که نهتنها آنها را لاغر نمیکند بلکه به وزنشان هم اضافه میکند. در این مقاله قصد داریم روش هزارساله ای که به شیوه نوین انجام گرفته و می تواند باعث کاهش وزن در افراد چاق شود را معرفی میکنیم.
رابطه کاهش وزن با میکروارگانسیم های دستگاه گوارش
میکروب های دستگاه گوارش به دو دسته تقسیم می شوند:
میکروب نرمال دستگاه گوارش یا میکروب های خوب و میکروب های بیماری زا یا فرصت-طلب که در مواقع تنش زا و استرس و یا کاهش سطح سیستم ایمنی فرصت را غنیمت شمرده و شروع به بیماری زایی میکنند.
برای مثال مصرف آنتی بیوتیک به منظور درمان عفونت ناشی از کلستریدیوم دیفیسیل (عفونت شایع باکتریایی که سبب اسهال می شود)، در 20 درصد از بیماران منجر به عود مجدد بیماری می شود. دلیل این مسئله می تواند به ایجاد اختلال در میکروبیوم روده به علت مصرف آنتی بیوتیک شود. در مقابل با پیوند مدفوع می توان باکتری های مفید روده را که از بین رفته اند، بازیابی کرد. آرایش میکروبی دستگاه گوارش افراد مختلف متفاوت است که این تفاوت می تواند تحت تاثیر فرهنگ و رسوم و بیماری های متابولیکی مثل دیابت باشد.
با جراحی های درمان چاقی بیشتر آشنا بشید.
میکروبیوم مجموعه ای از میکروارگانیسم ها است که در قسمت های مختلفی از بدن از جمله دستگاه گوارش زندگی می کنند. به طور متوسط 400 نوع باکتری مختلف در دستگاه گوارش انسان زندگی می کنند. این باکتری ها به همراه سایر میکروارگانیسم ها مانند قارچ، ویروس و انگل ها میکروبیوم را تشکیل می دهند.
میکروبیوم هر فرد مانند اثر انگشت منحصر به فرد است و با میکروبیوم فرد دیگر متفاوت است. میکروبیوم از بدو تولد شکل میگیرد و تحت تاثیر میکروبیوم مادر، محیط زندگی، تغذیه و سبک زندگی فرد قرار می گیرد. دو تا سه سال اول زندگی مهمترین زمان تکامل یک میکروبیوم سالم است. زایمان طبیعی و تغذیه نوزاد با شیر مادر باعث ایجاد و حفظ یک میکروبیوم سالم می شود. میکروبیوم روده تحت تاثیر ژنتیک افراد نیز هست. مواجهه با سموم و داروها به ویژه آنتی بیوتیک ها و آلودگی های محیطی بر ترکیب میکروبیوم روده تاثیرگذار است.
پیوند مدفوع از یک اهدا کننده سالم، بدن فرد گیرنده را تشویق به رشد باکتری های مفید می کند. روده محل زندگی و به تعادل رسیدن میلیون ها باکتری است. این باکتری ها نه تنها بر تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار هستند، بلکه می توانند روی عملکرد مغز هم اثر داشته باشند و سبب بهبود حافظه، فرآیندهای شناختی و به نوعی جوانسازی شوند. هنگامی که این تعادل به هر دلیلی بر هم می خورد، فرد دچار اسهال و مشکلات روده ای می شود.
با توجه به مطالعه مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا، پیوند مدفوع می تواند بر وضعیت های زیر اثرگذار باشد که در مقالات آینده با جزئیات به آنها خواهیم پرداخت:
- دیابت
- سندرم خستگی مزمن
- فیبرومیالژیا
- چاقی
- اختلالات خلقی مانند افسردگی
- بیماری کبد چرب غیر الکلی
- آرتروز
- آسم
- اگزما
میکروب های خاصی در دستگاه گوارش ما توانایی ما را در لاغر شدن یا نشدن را تعیین میکند. با به کارگیری پیوند مدفوع می توان میکروبیوم دستگاه گوارش را دستکاری کنیم تا فرد موردنظر لاغرتر به نظر برسد. با پیوند مدفوع افراد لاغر به دستگاه گوارش افراد چاق، میکروبیوم منتقل شده ما را تشویق خواهد کرد تا کاهش وزن داشته باشیم. این علم در مطالعات متعددی به اثبات رسیده است و اصول آن در موش با مستندات علمی محکمی منتشر گشته است.