AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
آزمایشهای تشخیص سرطان

آزمایش های تشخیص سرطان برای یافتن سرطان قبل از اینکه فرد علائمی داشته باشد استفاده می شود. پزشک نتایج آزمایش های شما را بررسی می کند تا متوجه شود که آیا سطح هورمون ها و سلول های شما در اثر بیماری تغییری کرده است یا خیر. چکاپ های منظم می‌تواند به یافتن و درمان زودهنگام پیش سرطان‌ها و سرطان‌ها کمک کند، با توجه به اینکه زمان برای افراد مبتلا به سرطان بسیار مهم و حیاتی است.

سلول های سرطانی

سلول های سرطانی

آزمایش های تشخیصی برای تشخیص سرطان

  • آزمایش CBC آزمایشی برای شمارش سلول های خونی: در این آزمایش که هر نوع سلول خونی را در نمونه خون شما اندازه گیری می کند. تشخیص سرطان خون ممکن است با این روش انجام شود.
  • الکتروفوز آزمایشی است که پروتئین های مختلف موجود در خون را بررسی می کند :چکاپ سرطان با الکتروفوز در این روش پروتئین‌های ساخته شده توسط سیستم ایمنی بدن شما را که با میکروب مبارزه می‌کند، پیدا می کند. این آزمایش برای تشخیص و طبقه بندی بعضی از انواع این بیماری استفاده می شود مانند : لوسمی و لنفوم.
  • آزمایش هایی برای یافتن مواد شیمیایی ساخته شده توسط سلول های سرطانی:چکاپ سرطان با آزمایش های نشانگر تومور که از نمونه خون برای جستجوی مواد شیمیایی ساخته شده توسط سلول های سرطانی استفاده می کنند.این آزمایش‌ها همیشه به تشخیص این بیماری کمک نمی‌کنند، زیرا بسیاری از سلول‌های سالم نیز این مواد شیمیایی را می‌سازند. و برخی از شرایط غیر از این بیماری  هم می توانند باعث سطوح بالای تومور مارکرها شوند. در عوض، آزمایش‌های نشانگر تومور بیشتر پس از تشخیص سرطان برای بررسی اینکه آیا درمان مؤثر است یا خیر، استفاده می‌شود. نمونه هایی از نشانگرهای تومور شامل آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) برای سرطان پروستات و آنتی ژن 125CA  برای سرطان تخمدان است.
  • چکاپ سرطان با آزمایش هایی برای جستجوی سلول های سرطانی(آزمایش‌های سلولی تومور در گردش): سلول‌های سرطانی را در خون شما شناسایی می‌کنند. اگر سلول‌ها از جایی که شروع کرده‌اند جدا شده و به سایر قسمت‌های بدن پخش شوند، ممکن است در خون باشند. آزمایشات سلول تومور در گردش بیشتر پس از تشخیص سرطان استفاده می شود. همه افراد مبتلا به این بیماری  به آزمایش سلول تومور در گردش نیاز ندارند. این آزمایش‌ تشخیص این بیماری گاهی برای چند نوع سرطان از جمله سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات استفاده می‌شوند. محققان در حال بررسی این هستند که چگونه این آزمایشات ممکن است به تشخیص این بیماری افراد مبتلا به انواع دیگر سرطان کمک کند.
  • آزمایش هایی برای جستجوی مواد ژنتیکی سلول های سرطانی: این آزمایش ها از نمونه خون برای جستجوی قطعات کوچکی از مواد ژنتیکی سلول های سرطانی به نام DNA استفاده می کنند. سلول‌های سالم و سلول‌های سرطانی قطعاتی را دور می‌اندازند یا از هم می‌شکنند. این تکه های سلولی راه خود را به داخل خون باز می کنند تا بدن بتواند آنها را دفع کند. آزمایش‌های ویژه این تکه‌های سلولی را در یک نمونه خون جستجو می‌کنند.

پیشنهاد مطالعه:افزایش بهره وری زندگی افراد مبتلا به سرطان

سلول های سرطانی

سلول های سرطانی

 

همه افراد مبتلا به سرطان به آزمایش سلول تومور در گردش نیاز ندارند. این روش چکاپ سرطان گاهی برای چند نوع سرطان از جمله سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات استفاده می‌شوند. محققان در حال بررسی این هستند که چگونه این آزمایشات ممکن است به افراد مبتلا به انواع دیگر سرطان کمک کند.

اگر جواب آزمایش این بیماری با این روش نتیجه ای را نشان می دهد که انتظار نمی رود، ممکن است برای یافتن علت به آزمایش ها و روش های دیگری برای چکاپ این بیماری نیاز داشته باشید.

در مورد آزمایش چکاپ کامل بدن چقدر اطلاعات دارید ؟

با چکاپ منظم حواستان به تشخیص سرطان  های شایع باشد.

  • سرطان سین
    • زنان 40 تا 44 ساله بهتر است چکاپ سالانه سرطان سینه با ماموگرافی (اشعه ایکس از سینه) مدنظرشان باشد.
    • زنان 45 تا 54 ساله باید هر سال ماموگرافی انجام دهند.
    • زنان 55 ساله و بالاتر باید هر 2 سال یک بار به ماموگرافی انجام داده و یا می توانند غربالگری سالانه را ادامه دهند.

در فرد مبتلا به سرطان سینه چکاپ این بمیاری باید تا زمانی ادامه یابد که آن فرد از سلامت خوبی برخوردار باشد و انتظار می رود با این روند این فرد 10 سال و یا حتی  بیشتر زنده بماند.

برای افرادی که در معرض متوسط ​​​​خطر ابتلا به سرطان کولورکتال هستند، شروع غربالگری منظم در سن 45 سالگی توصیه میشود. این کار را می‌توان با یک آزمایش حساس که نشانه‌های این بیماری در مدفوع فرد را جستجو می‌کند (آزمایش مبتنی بر مدفوع) انجام داد. در صورتی که فرد از سلامت خوبی برخوردار است، باید غربالگری منظم را تا سن 75 سالگی ادامه دهد.

برای افراد 76 تا 85 ساله در مورد چکاپ سرطان کولون و رکتوم با پزشک خود در مورد اینکه آیا ادامه غربالگری برای شما مناسب است یا خیر صحبت کنید. هنگام تصمیم گیری،سلامت کلی و سوابق چکاپ خود را در نظر بگیرید.

افراد بالای 85 سال دیگر نباید غربالگری این بیماری کولورکتال را انجام دهند.

  • سرطان دهانه رحم
  • چکاپ سرطان دهانه رحم باید از 25 سالگی شروع شود.
  • افراد زیر 25 سال نیازی به انجام این آزمایش تشخیص سرطانه دهانه رحم ندارند زیرا این بیماری در این گروه سنی نادر است.
  • افراد بین 25 تا 65 سال باید هر 5 سال یک بار آزمایش اولیه HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) انجام دهند. اگر تست HPV اولیه در دسترس نباشد، آزمایش همزمان (تست HPV با تست پاپ) هر 5 سال یا تست پاپ هر 3 سال یکبار گزینه های خوبی هستند.

مهم ترین چیزی که باید به خاطر بسپارید این است که به طور منظم چکاپ شوید، مهم نیست کدام آزمایش را انجام می دهید نوع آزمایش و روش تشخیص سرطان را پزشک با توجه به شرایط افراد پیشنهاد می دهد.

پیشنهاد مطالعه:علت خونریزی غیرعادی رحم چیست؟ (تشخیص و درمان)

  • سرطان آندومتری

انجمن سرطان آمریکا توصیه می کند که در زمان یائسگی، به همه زنان در مورد خطرات و علائم سرطان آندومتر گفته شود. زنان باید هر گونه خونریزی واژینال غیرمنتظره یا لکه بینی را به پزشک خود اطلاع دهند و مورد چکاپ این بیماری قرار گیرند.

  • سرطان پروستات

اگر شما پدر یا برادری دارید که قبل از 50 سالگی به سرطان پروستات مبتلا شده باید از سن 45 سالگی با یک پزشک صحبت کنید در غیر اینصورت از سن 50 سالگی به بعد می توانید این چکاپ سرطان پروستات را انجام دهید. آزمایشی به نام آزمایش PSA  برای چکاپ سرطان پروستات به شما پیشنهاد می شود.

 

روش های پیشگیری از سرطان :

  • از هر گونه دخانیات دوری کنید.
  • وزن خودتان را همیشه در حد متناسب نگه دارید.
  • فعالیت بدنی منظم داشته باشید
  • میوه ها و سبزیجات فراوان بخورید.
  • بهتر است الکل مصرف نکنید.
  • از پوست خود محافظت کنید.
  • بیماری های خود، سابقه خانوادگی و خطراتی که شما را تهدید میکند بشناسید.
  • چکاپ ها و آزمایش های سرطان را به طور منظم انجام دهید. به خصوص اگر در سوابق خانوادگی خود سابقه ابتلا به سرطان خاصی را دارید.

 

اشتراک گذاری این پست