AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
روشی جدید برای تشخیص لخته‌های خون خطرناک

محققان هاروارد در مطالعات اولیه به روشی دست پیدا کرده‌اند که گفته می‌شود قابلیت پیدا کردن لخته‌های خون را نه تنها در قلب، بلکه در سراسر بدن دارد.

در حال حاضر،در فرآیند تشخیص لخته در قلب فرد، مهمترین کار آرامش بخشیدن به او است؛ اغلب به واسطه ارسال لوله در گلوی بیمار و انجام سونوگرافی از طریق مری لخته تشخیص داده می‌شود. اما بواسطه ماده‌ای که به لخته‌های خون متصل می‌شود ممکن است روزی یک استراتژی کمتر تهاجمی برای یافتن لخته‌های خطرناک ارائه شود.

پیشنهاد مطالعه:ارتباط کووید19 و افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی

علت ایجاد لخته های خطرناک

تحقیقات بر روی قابلیت پیدا کردن لخته‌ها در بدن

محققان هاروارد ایمنی ماده‌ای به نام 64Cu-FBP8 را بر روی هشت داوطلب سالم آزمایش کردند. سپس آن‌ها دارو را به افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی (که مستعد ایجاد لخته‌های خطرناک هستند) دادند که برخی از آن‌ها از وجود لخته خون در قلب خود اطلاع داشتند. اسکن PET سیگنال‌های روشنی را در داخل لخته‌ها نشان داد. این ماده که به عنوان یک عامل هدفمند مولکولی شناخته می‌شود، به داخل ورید تزریق می‌شود و سپس فیبرین، از اجزای لخته‌های خون را پیدا کرده و به آن متصل می‌شود. در ادامه لخته‌ها را می‎توان با اسکن PET تشخیص داد.

اگرچه نتایج هنوز مقدماتی هستند، محققان مطالعات بیشتری را برنامه‌ریزی کرده و می‌گویند این روش قابلیت پیدا کردن لخته‌ها را نه تنها در قلب بلکه در سراسر بدن دارد.

این مطالعه به صورت آنلاین در 13 اکتبر 2021 توسط JACC: Cardiovascular Imaging منتشر شد.

اشتراک گذاری این پست