AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
معکوس بودن اندام ها – ویروس کووید

معکوس بودن اندام ها (Situs Inversus)، یک ناهنجاری مادرزادی در نوزادان است که در پی آن ارگان های شکمی یا سینه ای به صورت آینه ای جابجا می شوند. برای مثال طحال که به طور شایع در سمت چپ حفره ی شکمی و زیر معده قرار دارد، به صورت آینه ای به سمت راست منتقل می شود.

 در این مقاله به بررسی ارتباط کووید-19 با معکوس شدن اندام ها در نوزادان تازه متولد شده در دوران شیوع کرونا پرداخته می شود، با سلامت نسیم همراه باشید.

آیا بین معکوس بودن اندام ها و ویروس کووید ارتباطی وجود دارد؟

در کشور چین بعد از برداشتن محدودیت های مربوط به بیماری کرونا، به شکل چشمگیری تعداد نوزادان متولد شده با این ناهنجاری رو به افزایش گذاشته است.

به گفته محققین این مطالعه” ما از ژانویه 2014 تا جولای 2023 در دو مرکز زایمان مجزا در دو نقطه متفاوت در چین نرخ نوزادان مبتلا به معکوس شدن اندام ها را ثبت کردیم “. به طور تعجب آوری مشاهده شد که نرخ ابتلا به این ناهنجاری در هفت ماه ابتدایی سال 2023، چهار برابر میزان ابتلای سالیانه در سال های 2014 تا 2022 بوده است.

پیشنهاد مطالعه:ارتباط کووید19 و افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی

ارتباط معکوس شدن اندام ها و کووید

 

اطلاعات آماری نوزادان متولد شده با معکوس بودن اندام ها

نمودار نشان دهنده ی، پیک ابتلا به ویروس کووید از آپریل 2023 تا ماه ژانویه 2023 است. از ماه ژانویه تا جولای سال 2023، 54 مورد ابتلا به این ناهنجاری کشف شده است.

این افزایش درست در حمله بیماری کرونا، متعاقب برداشتن محدودیت های کرونایی تحت سیاست “کووید-صفر” در چین رویداده است.

گفته می شود، این حمله کرونایی که 82% از جمعیت چین را تحت تاثیر قرار داده است، از دسامبر 2022 شروع شده، در 20 دسامبر 2022 به اوج خود رسیده و در فوریه 2023 پایان یافته است. اگرچه نمی توان نتیجه گیری مستقیمی بین این دو موضوع انجام داد. اما به هر حال مشاهدات از یک نیاز برای بررسی این موضوع حکایت دارد.

همچنین اگر به سلامت جنین اهمیت می دهید، پیشنهاد می شود مقاله ی بارداری با وجود بیماری قلبی چه خطراتی برای مادر و جنین دارد؟ را مطالعه کنید. 

هرچند انتقال بیماری کرونا از مادر به جنین هنوز مورد بحث است، اما فرض بر این است که ابتلای جنین در ماه های ابتدایی حاملگی به SARS-Covid 2 می تواند بر جابجایی ارگان ها در نوزدان اثر بگذارد، یا حتی ممکن است پاسخ های التهابی مادر به کرونا باعث این جابجایی شده باشد.

مجموعه سلامت نسیم با ارائه تست های غربالگری بیماری های مختلف، می تواند نگرانی شما عزیزان را در زمینه ی گسترش بیماری ها مرتفع سازد.

 

منبع:

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2309215?query=featured_home

اشتراک گذاری این پست