AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
درمان خونریزی لثه در طب سنتی – این راهکارهای خانگی را امتحان کن!

درمان خونریزی لثه معمولا بعد از کشیدن دندان عقل یا جراحی لثه رخ می‌دهد. شما می‌توانید پس از مشورت با دندانپزشک خود، برای روند بهبود بیماری از داروهایی استفاده کنید که تاثیر بسیار زیادی در درمان خونریزی لثه دارند.

خونریزی لثه ممکن است بر اثر عوامل مختلفی روی بدهد. شما می‌توانید با راهکارهای طب سنتی و خانگی خودتان در منزل به درمان خونریزی لثه روی آورید. ما در این مقاله به علت‌های خونریزی لثه و راه‌های درمان این عارضه خواهیم پرداخت. با ما در ادامه همراه باشید.

علت خونریزی لثه

دلایل زیادی موجب رخداد این عارضه می‌گردد که یکی از آن‌ها تجمع مواد غذایی در داخل دهان و نواحی اطراف لثه است که در مرور زمان این میکروب‌ها وارد لثه می‌شوند و تورم ایجاد می‌نمایند. به موجب این تورم، خون ریزی لثه ایجاد می‌گردد.

یکی از علت های خونریزی لثه تند کشیدن مسواک بروی دندان است

علت های خونریزی لثه

 

یکی دیگر از دلایل خونریزی لثه تند کشیدن مسواک‌ها بر روی این ناحیه است. وقتی که بیش از حد و با سرعت زیاد فشارهایی را بر روی لثه خود وارد سازید، لثه شروع به خونریزی می‌کند. البته این خونریزی سریعا قطع می‌شود ولی در برخی افراد ممکن است خونریزی ادامه پیدا کند.

  • وقتی که در حال کشیدن نخ دندان هستید نیز ممکن است، لثه‌هایتان خونریزی کند.
  • کمبود ویتامین C و ویتامین K نیز موجب می‌شود تا لثه‌های شما خونریزی کند.
  • در دوران بارداری به سبب تغییر هورمون‌هایی که در بدن رخ می‌دهد، عارضه‌ای به نام خونریزی لثه در مادران ایجاد می‌شود.
  • داروهای رقیق‌کننده خون که برای درمان برخی بیماری‌ها توسط پزشکان تجویز می‌شود نیز، موجب خونریزی لثه می‌شود.
  • دندان قروچه‌ای که در خواب رخ دهد موجب تحلیل لثه‌ها می‌گردد و در پی تکرار، ممکن است خونریزی لثه ایجاد شود.
  • بیماری دیابت در برخی افراد نیز موجب می‌شود تا دچار خونریزی لثه شوند. درمان خونریزی لثه در این افراد، آسان می‌باشد.
  • افرادی که به تازگی از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند نیز دچار این مشکل می‌شوند.

خون ریزی لثه و درمان آن

شما با رعایت نکات بهداشتی به راحتی خودتان می‌توانید این مشکل را رفع نمایید. غرغره کردن آب نمک به طور مدام و شست و شوی دهان با دهان شویه و نخ دندان کردن دندان‌ها به صورت اصولی می‌تواند تا حد زیادی از این عارضه جلوگیری نماید.

لثه هم همانند سایر اعضای بدن به سلامتی احتیاج دارد پس باید برای سلامت لثه‌های خود تدبیر به خرج بدهید.

یکی دیگر از راه‌های درمان خونریزی لثه جرم‌گیری مداوم است. دندان‌ها باید هر شش ماه یک بار به طور کامل چکاپ بشوند. دندان‌های خود را جرم‌گیری کنید تا از ایجاد پلاک جلوگیری شود.

وقتی که دندان‌ها به طور عمیق جرم بگیرند، بیماری‌های لثه ایجاد می‌شوند. وقتی که لثه‌ها ملتهب شوند، دندان‌ها لق می‌شوند و از جا در می‌آیند. به همین دلیل است که ما توصیه می‌کنیم هر چند وقت یک بار دندان‌های خود را به طور کامل چکاپ نمایید.

درمان خونریزی لثه در طب سنتی

شما می‌توانید با برخی خوراکی‌هایی که در منزلتان یافت می‌شود، به درمان خونریزی لثه بپردازید. در ادامه چند روش درمان خانگی خونریزی لثه را بررسی میکنیم

درمان خونریزی لثه با عسل

درمان خونریزی لثه با عسل - مرکز سلامت نسیم

درمان خونریزی لثه با عسل

پیشنهاد مطالعه:در عکس opg دندان چه مواردی تشخیص داده میشود؟

عسل درمان درد بسیاری از بیماری‌ها می‌باشد. در طب سنتی آمده است که خوردن روزانه یک قاشق مربا خوری عسل با 7 عدد سیاه دانه می‌تواند از بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری نماید.

برای درمان خونریزی لثه شما می‌توانید مقداری عسل را به انگشت خود بمالید و ناحیه خون ریزی شده را ماساژ بدهید. همچنین می‌توانید عسل را به مسواک خود بمالید و با آن لثه‌های خود را ماساژ بدهید. دقت کنید که نباید عسل را بر روی دندان‌های خود بمالید، چرا که این کار موجب پوسیده شدن دندان‌ها می‌شود.

درمان خونریزی لثه با جوش شیرین

جوش شیرین خواص معجزه آسای بسیاری زیادی دارد. یکی از خواص آن، که در طب سنتی از آن به عنوان یک راهکار درمانی موثر قلمداد می‌گردد درمان خونریزی لثه است. شما می‌توانید مقداری جوش شیرین را با کمی آب مخلوط نمایید تا همانند خمیر گردد.

حالا باید مسواک را به خمیر جوش شیرین بزنید و با آن لثه‌های خود را مسواک کنید. با این کار از تشکیل پلاک در دندان و لثه می‌توانید تا حدودی جلوگیری نمایید.

لیموترش

می توانید عصاره‌ی لیمو ترش را از پوست آن جدا نمایید و با مقداری نمک مخلوط کنید تا به شکل خمیری در بیاید. حالا باید خمیر را بر روی لثه‌ها و دندان‌های خود ماساژ دهید. لیمو دارای ویتامین C است و همانطور که در بالا نیز اشاره نمودیم، یکی از دلایل خونریزی لثه کمبود ویتامین C در بدن است. با این کار شما می‌توانید ویتامین C مورد نیاز بدن خود را تامین نمایید.

بعد از این که کارتان به اتمام رسید حالا باید مخلوط آب جوش و نمک را درست کنید و دهان خود را با آن بشویید. میزان داغی آب نباید در حدی باشد که دهانتان را بسوزاند.

روش ماساژ با خمیر لیمو ترش موثر‌ترین راه درمان خونریزی لثه در طب سنتی و خانگی قلمداد می‌گردد.

استفاده از روغن گل میخک یک روش موثر در درمان خونریزی لثه می‌باشد

روغن گل میخک تاثیر بسزایی در درمان درد لثه و خونریزی لثه‌ها دارد. می‌توانید مقداری از روغن را به نوک انگشت‌های خود بمالید و لثه‌های خود را با آن ماساژ دهید.

پس این که خوب لثه‌ها را ماساژ دادید، حالا مقداری سوزش را احساس خواهید نمود. سوزش‌ها نشانه‌ی تاثیر مثبت روغن بر لثه‌ها می‌باشد.

شما می‌توانید این روغن را از عطاری‌ها تهیه نمایید. دقت کنید که این روغن را نباید ببلعید. بلکه فقط می‌توانید آن را برای مصارف موضعی مورد استفاده قرار دهید.

جوشانده‌ی پوست سنجد

سنجد را حتما همه‌ی شما دیده‌اید. در سفره‌های هفت سین به وفور از آن استفاده می‌شود. می‌توانید پوست سنجد را جدا نمایید و با آن جوشانده‌ی گیاهی درست کنید. سپس با این جوشانده دهان خود را بشویید و یا با آن می‌توانید لثه‌های خود را ماساژ بدهید. ولی در حالت کلی بهتر است که، جوشانده را برای مدتی در دهان خود نگه دارید تا اثرات مستقیم آن را از نزدیک تماشا کنید.

پیشگیری از خون ریزی لثه

پیش گیری از خونریزی لثه-

مهم ترین نکات پیشگیری از خونریزی لثه

پیشنهاد مطالعه: چند راهکار موثر برای درمان درد دندان عقل بعد از کشیدن

این عبارت پیشگیری بهتر از درمان است در همه جا به کار می‌رود. برای جلو‌گیری از عارضه‌ی خون ریزی لثه نیز، شما باید حتما یک سری اقداماتی را انجام بدهید تا دیگر دچار این عارضه نشوید. برای پیشگیری باید موارد درمانی زیر را با دقت هر چه تمام انجام بدهید:

  • بهداشت دهان و دندان را باید در اولویت کارهای روزانه خود قرار بدهید. در مسافرت، تفریحات خارج از خانه و یا اگر به مهمانی می‌روید نیز باید همیشه نخ دندان، خلال دندان و مسواک را با خود به همراه داشته باشید. بعد از هر وعده غذایی، دندان‌های خود را از باقی مانده‌ی غذاها نخ کنید.
  • کلسیم و ویتامین سی بدنتان باید حتما کافی باشد. سالیانه آزمایش چکاپ بدهید و وضعیت ویتامین‌های بدن خود را مورد بررسی قرار بدهید. قرص کلسیم و قرص جوشان ویتامین C در داروخانه‌ها به صورت آزاد فروخته می‌شوند. البته قبل از انجام این کار حتما باید با پزشک مشورت نمایید.
  • آب زیاد بنوشید. حرکت آب در دهان موجب می‌شود تا میکروب‌ها از دهان پاکسازی شوند.
  • از خوردن و نوشیدن غذاهای بسیار داغ و بسیار سرد و همچنین نوشیدنی‌های بسیار داغ و بسیار سرد نیز خود داری نمایید. زیرا موجب وارد شدن شوک به دندان‌ها می‌شود و وضعیت لثه را دچار التهاب می‌نماید.
  • از مصرف دخانیات اجتناب نمایید. سیگار دندان‌ها را نابود می‌کند و علاوه بر این که موجب تخریب دندان‌ها و بد شکل شدن آن‌ها می‌شود، لثه را نیز دچار التهاب می‌کند.
  • استرس را کم کنید و برای آرامش روح و روان خود راهکارهایی را در پیش بگیرید. استرس زیاد موجب تورم و التهاب لثه می‌شود.

چه وقت باید به دندان پزشک مراجعه کنید؟

  • اگر نتوانستید که از راهکارهای خانگی برای خونریزی لثه نتیجه بگیرید و یا دچار بیماری‌های زمینه‌ای هستید حتما باید برای درمان نزد متخصص لثه یا پریودنتیست بروید.
  • بعد از جراحی دندان عقل خونریزی لثه تا 2 روز طبیعی می‌باشد. اگر با خوردن داروها و انواع آنتی بیوتیک‌ها همچنان لثه‌های شما خونریزی داشتند، باید حتما نزد دندانپزشک مراجعه کنید تا علت این عارضه را به طور دقیق تشخیص دهد و داروهای جدیدی را برایتان تجویز نماید.
  • خون ریزی لثه می‌تواند حتی منجر به سکته‌ی مغذی نیز شود و شما باید در هر صورت آن را جدی بگیرید.
  • اگر بعد از جراحی دندان، شدت خونریزی بیش از حد طبیعی باشد، آن‌گاه ما مراجعه به دندانپزشک عمومی یا پریودنتیست را توصیه می‌نماییم.
  • گاهی اوقات خون ریزی لثه بی دلیل رخ می‌دهد و فرد نه دچار بیماری زمینه‌ای است و نه حتی عمل جراحی را در لثه و یا دندان‌های خود انجام داده است. حتی دیده شده است که ویتامین‌های بدن او نیز به اندازه کافی تامین است. در این صورت مراجعه به دندانپزشک و یا پریودنتیست ( متخصص بیماری‌های لثه) ضروری می‌باشد.

کلام پایانی

مرکزسلامت نسیم، ارائه دهنده انواع خدمات معاینات دندان در خدمت شما عزیزان از سراسر ایران می‌باشد. ما با تیم تخصصی خود که متشکل از پزشکان برجسته‌ای در حوزه سلامت می‌باشد، گرد هم آمده‌ایم تا به مشکلات شما عزیزان بپردازیم. برای درمان خون ریزی لثه و دیگر بیماری‌هایی که سلامت دندان‌هایتان را مورد خطر قرار می‌دهد، شما می‌توانید از پزشکان بخش معاینات دندان کمک بگیرید.

اشتراک گذاری این پست