AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
چرا باید شنونده‌های خوبی برای هم باشیم؟

داشتن یک شنونده خوب در زندگی می‌تواند تأثیر بسیار خوبی بر سلامت ذهن و قوه شناختی داشته باشد تا بتوانید افکار و احساسات خود را بهتر و با کیفیت‌تر سر‌و‌سامان دهید.

بر اساس مطالعه‌ای که در 16 اوت 2021 توسط JAMA Network Open منتشر شد، برخورداری از کسانی که گوش شنوایی دارند، می‌تواند به شناخت و درک عقلانی بهتر در سال‌های بعدی زندگی ما کمک کند.

محققان هاروارد و سایر موسسات تقریباً دو هزار و 200 شرکت کننده را که اطلاعات مربوط به حمایت اجتماعی خود را گزارش داده بودند، ارزیابی کردند. در این مطالعه همچنین تست‌ها و اسکن‌های روانشناختی که حجم مغز شرکت‌کنندگان را اندازه‌گیری می‌کرد نیز بررسی شد. چراکه کوچک شدن مغز می‌تواند نشانه‌ای از افزایش سن یا تغییرات مرتبط با زوال عقل باشد.

نتایج این مطالعه نشان داد کسانی که همیشه افرادی برای شنیدن حرف‌هایشان در طول زندگی داشتند، در مقایسه با عده‌ای که در محیط اطراف خود شنوندگان خوبی نداشتند، از انعطاف‌پذیری شناختی بیشتری در مهارت‌های فکری در سنین بالاتر برخوردار بودند؛ این میزان انعطاف‌پذیری بیش از حدِ انتظار نسبت به میزان کاهش حجم مغز آنها بواسطه کهولت سن بود.

محققان بر همین اساس پیشنهاد می‌کنند که داشتن فردی برای صحبت کردن می‌تواند استرس و التهاب مغز را کاهش دهد و هورمون هایی را که تقویت کننده سلامت مغز هستند، بهتر حفظ کرده و در نتیجه فرد را در سال های میان‌سالی و پیری آگاه‌ و سرحال‌تر نگه‌دارد.

اشتراک گذاری این پست


تگ‌ها :