ما به کسی برچسب نمی زنیم!
خدماتی که در مرکز سلامت نسیم در بحثهای روانشناختی داده میشود، طبقهبندی شده و بر اساس اصول استاندارد ارائه مشاورههای روانی در جهان است. همانطور که لیلی عباسی، روانشناس مرکز توضیح میدهد: «هدفمان در این مرکز این نیست که روی مراجعهکنندهای که وارد مرکز میشود، یک برچسب و اتیکت بگذاریم و بگوییم که تو فلان مشکل را داری. چون همانطور که میدانید مشکلات روانشناسی به این شکل نیست که به این راحتیها بشود روی کسی برچسب گذاشت.»
او ادامه میدهد: «هدفمان در واقع این است که با یکسری آزمونها و مصاحبههای روانشناختیِ هدفمند و نیمهساختاریافته به همراه نقشهبرداریهای مغزی یکسری مسائل را که امکانش وجود دارد که فرد این مشکلات را داشته باشد یا در آینده درگیر و مبتلای این مشکلات شود را تشخیص بدهیم؛ فقط در حد تشخیص اولیه.»
به گفته این روانشناس، مصاحبهگر هم ممکن است یکسری کمکهای اولیه به فرد ارائه بدهد و یک معرفی از ویژگیهای روانی فرد داشته باشد. خدمات سلامت روان مرکز سلامت نسیم با این هدف ارائه میشود که نهایتاً گزارشی به فرد ارائه شود و به او آگاهی بدهد که مثلاً این احتمال وجود دارد که فرد مسائل خاصی را داشته باشد.
با این حال در فرآیند بررسیهای روانشناسی این مرکز اگر موردی واقعاً به صورت حاد مشاهده شود، با تأکید بسیار به فرد اعلام میشود که این مسئله وجود دارد و باید کاری برای آن انجام بدهد. عباسی با تاکید بر سلامت روان با این توضیحات ادامه میدهد: «اگر آمادگی وجود داشته باشد و شرایط مهیا باشد، خطرات احتمالی ناشی از این مشکل را نیز به او میگوییم؛ علاوه بر این سعی کردهایم ویژگیهای شخصیتی مراجعهکننده را نیز به او ارائه بدهیم. در حقیقت برایش توضیح میدهیم که چه تیپ شخصیتیای دارد؛ مثلاً درونگرایی یا برونگرایی. در این صورت مراجعه کننده خودش یک شناخت پیدا میکند که اگر نیاز به خودشناسی بیشتری دارد یا اگر سؤالی برایش پیش میآید مطرح یا پیگیری کند.
حتما بخوانید: مقاله ی تاثیر سلامت روان و تأثیر مستقیم مسائل روانشناختی بر مشکلات جسمی
هدف از ارائه تستها، آزمونها و مشاورههای روانشناسی در مرکز سلامت نسیم دقیقاً همین است: فرهنگسازی، تشخیص اولیه و ارائۀ توضیحات اولیه در مورد ویژگیهای خود فرد که به او کمک کند تا اگر تمایل داشت تصمیمهای بعدی را بگیرد.»
آیا مراجعین به مرکز سلامت نسیم برای بحث های سلامت روان باید آمادگی خاصی داشته باشند؟
در بحث سلامت روان،عباسی به این سؤال پاسخ میدهد: «خیر؛ به هیچ اِلمان و ویژگی اولیهای نیاز نیست. مراجعه کننده با توجه به سن، تستهای متناسب را دریافت میکند. زیرا تستها بر اساس گروهبندی سنی است. بنابراین ویژگی خاصی نیاز نیست الا اشتیاق و صبر.»
روانشناس سلامت نسیم به تنها موردی که باید به مراجعهکنندگان اطلاع رسانی شود اشاره میکند: «این عزیزان باید یک مقدار صبوری داشته باشند، برای اینکه تشخیصهای ما، تشخیصهای سطحیای نباشد. زمان این بخش شاید یک مقدار طولانیتر نسبت به باقی واحدها باشد. نیاز است که فرد از قبل بداند که بدون خستگی و با انرژی زیاد وارد فضا بشود که بیحوصله به سؤالات پاسخ ندهد، حالا چه سؤالات مصاحبهگر چه سؤالات آزمونها تا هرچه بهتر به تشخیص و بهبود سلامت روان آنها کمک شود.»