AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
اپلیکیشن یا تراپیست؟

کارشناسان معتقد‌ند اپلیکیشن های موبایل بهتر است در تقویت مهارت‌ها و یادآوری‌های علائم، مکمل درمان باشند و به طور کلی نمی‌تواند جایگزین رابطه انسانی و ارتباط رو‌در‌رو با روان‌درمان‌گر شود.

اپلیکیشن‌ های سلامت‌روان ادعا می‌کنند که افسردگی، اضطراب و سایر بیماری‌های روانی را بدون قرار حضوری با درمان می‌کنند. در اپلیکیشن نباید منتظر ساعت خاصی برای مشاوره بمانید و هر شخصی که گوشی هوشمند دارد، می‌تواند روان‌درمانگر آنلاین در ‌اختیار داشته ‌باشد. علاوه بر راحتی، بسیاری از برنامه‌های این اپ‌ها رایگان هستند.

استرس ناشی از بیماری کرونا، روال زندگی‌ها را تغییر داده ‌است. تصور کنید در کنار مدیریت امور شغلی از راه دور، وظایف مراقبت از کودک، کار‌های خانه و مراقبت از پدر بیمار خود را هم برعهده دارید. از نظر روحی به‌هم‌ریخته هستید و به‌دنبال یافتن یک روان‌درمانگر؛ پس از جستجوی گسترده آنلاین، چند ماه دیگر نوبتتان می‌شود. یکی از دوستان اپلیکیشن‌های درمانی موبایل را پیشنهاد می‌کند. ولی نمی‌دانید که می‌توان به مشاوره آنلان با روان‌درمانگر اعتماد کرد یا نه.

تحقیقاتی که روی کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی‌شده و کنترل‌شده مداخلات سلامت روان اپلیکیشن های تلفن همراه با تقریباً 50 هزار بیمار انجام شد، «شواهد قانع‌کننده‌ای» پیدا نکرد که نشان دهد یک برنامه تلفن همراه می‌تواند نتایج مطلوبی در بهبود اختلال‌های روانی مثل اضطراب، افسردگی، سیگار‌کشیدن و افکار‌خودکشی داشته ‌باشد. نتایج این مطالعه به نوعی تاسف‌آور به نظر می‌رسد؛ با این حال  ممکن است با تغییر روش‌های مطالعه بتوان نتایج را بهبود بخشید.

حتما بخوانید: مطلبی در مورد افسردگی در بانوان خانه دار در سایت قرار دارد که شما با مطالعه آن، و شناخت علائم آن از بروز جلوگیری کرده و زودتر اقدام به درمان کنید.

درمان‌ها زمانی اثر‌بخش هستند که به آن‌ها ایمان داشته باشیم. یک پژوهش، برنامه مدیتیشن محبوب Headspaceto را با یک نسخه ساختگی از همین برنامه ولی بدون فاکتور تمرکز بر ماده فعال مغز، مقایسه کرد. همه شرکت‌کنندگان در مطالعه نتایج بهبود ‌یافته‌ای از ارتقای تفکر انتقادی و ذهن‌آگاهی را گزارش کردند که نشان می‌دهد تمرکز بر ماده فعال مغز می‌تواند بی‌تاثیر باشد.

تحقیقات در مورد اثرات سلامت‌روان اپلیکیشن‌ های موبایل هنوز در مراحل ابتدایی قرار‌ دارد و قضاوت در مورد آن‌ها زود‌ه نگام است.

مداخلاتی مانند برنامه‌های تلفن همراه می‌تواند شما را در افزایش آگاهی نسبت به علائم خود هوشیار‌تر کند. ولی آیا افسردگی شما را درمان می‌کند؟ احتمالاً نه، اما اگر به آن اعتقاد داشته ‌باشید، می‌تواند کمک‌کننده باشد.

کارشناسان معتقد‌ند اپلیکیشن‌های موبایل بهتر است در تقویت مهارت‌ها و یادآوری‌های علائم، مکمل درمان باشند و به طور کلی نمی‌تواند جایگزین رابطه انسانی و ارتباط رو‌در‌رو با روان‌درمان‌گر شود.

اشتراک گذاری این پست