AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
چگونگی تشخیص سرطان سینه با ماموگرافی

تشخیص سرطان سینه با ماموگرافی به عنوان یکی از روش‌های قدیمی و مؤثر در این زمینه بوده که طی گذر زمان از روش دستی و آنالوگ به روش‌های مختلف دیجیتالی ارتقا یافته است. درواقع تشخیص سرطان سینه با ماموگرافی بین زنانی که در ظاهر هیچ گونه علائمی ندارند، دارای نتیجه‌های سودمند و مفیدی بوده و انجام این روش تشخیص به همه‌ی بانوانی که سن بیشتر از 35 سال دارند نیز توصیه می‌شود.

سرطان سینه یکی از بیماری‌های رایج در بین بانوان بوده و مانند سایر بیماری‌ها دارای روش‌های مختلف تشخیص و درمان است. در ادامه به بررسی چند مدل از راه‌های تشخیص سرطان سینه و بررسی چگونگی تشخیص آن با ماموگرافی می‌پردازیم.

حتما بخوانید: ممکن است مقاله علائم عفونت ادراری در زنان برای شما مفید باشد.

نشانه‌های سرطان سینه و راه‌های تشخیص آن

رشد کردن غیر طبیعی سلول‌ها در سینه‌ی بانوان باعث ایجاد تومور و نهایتاً سرطان سینه می‌شود. این بیماری که انواع مختلفی دارد، مانند سایر بیماری‌ها دارای علائم مشخصی است که با مشاهده‌ی آن‌ها لازم است به پزشک مراجعه کنید و اقدامات مربوط به درمان را انجام دهید.

برخی از این نشانه‌ها شامل تغییر رنگ یا متورم شدن نوک پستان، بزرگ شدن یا تغییر یافتن شکل سینه‌ها، احساس درد یا خارش یا وجود توده در هر قسمت سینه، ملتهب شدن و پوسته پوسته شدن سینه، ظاهر شدن رگ‌های قابل مشاهده روی سینه، ایجاد فرورفتگی روی سینه، مشاهده‌ی ترشحات قرمز یا قهوه‌ای رنگ از نوک سینه و… است.

پیشنهاد مطالعه:افزایش بهره وری زندگی افراد مبتلا به سرطان

از نشانه های سرطان سینه وجود توده در سینه است، در تشخیص سرطان سینه با مامو گرافی توده و نشانه های دیگر مشخص میشود

وجود توده، تغییر یافتن شکل سینه ها از نشانه های سرطان سینه است

راه‌ های تشخیص سرطان سینه

برای درمان سرطان سینه ابتدا لازم است خیلی زود و به‌موقع این بیماری شناسایی شود. با توجه به امکان ارثی بودن این بیماری برای بعضی از افراد، بهتر است به طور کلی هر چند وقت یک بار به پزشک مراجعه کرده و خود را معاینه کنند. برای تشخیص سرطان سینه در بانوان راه‌های متفاوتی وجود دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

  • تشخیص سرطان سینه در منزل با بررسی ظاهری
  • ماموگرافی
  • سونوگرافی
  • ام آر آی
  • نمونه برداری یا بیوپسی

پیشنهاد مطالعه: آزمایشهای تشخیص سرطان

راه های تشخیص سرطان سینه-مرکز سلامت نسیم

برای تشخیص سرطان سینه راه های مختلفی وجود دارد یکی از راه های تشخیص، ماموگرافی است

چرا انجام ماموگرافی برای خانم‌ها مهم است؟

تشخیص زودهنگام سرطان سینه یا هر بیماری دیگر، باعث سریع‌تر شدن روند درمان و آسان‌تر شدن مراحل آن برای فرد مبتلا می‌شود. تشخیص سرطان سینه با ماموگرافی برای بانوان باعث می‌شود تا خیلی زود متوجه مبتلا شدن به این بیماری شده و قبل از رشد تومور و وخیم شدن آن، شروع به درمان کنند.

همه‌ی بانوان باید بعد از سن 35 سالگی اقدام به انجام ماموگرافی کنند. همچنین بانوانی که در خانواده‌ی خود افراد مبتلا به این بیماری را داشته و امکان ابتلا به این بیماری را از طریق جهش ژنتیکی دارند، باید در سنین کمتری اقدام به انجام این روش تصویربرداری کنند.

آزمایش ماموگرافی برای تشخیص سرطان سینه چگونه انجام می‌شود؟

آزمایش ماموگرافی برای تشخیص سرطان سینه که به روش‌های دیجیتال مختلفی انجام می‌شود به این صورت است که، بعد از اینکه اشعه‌ی ایکس با بافت بدن برخورد کند، تصویری پردازش شده روی فیلم‌های رادیو گرافی ظاهری شده و تمام توده‌ها و موارد غیر عادی کاملاً پررنگ‌تر از سایر قسمت‌ها نمایش داده می‌شود.

برای تشخیص سرطان سینه با ماموگرافی کافی است به مدت 10 دقیقه خود را به تکنسین آزمایشگاه بسپارید؛ به این صورت که بعد از پوشیدن لباس مخصوص، سینه‌ها بین دو صفحه‌ی موازی دستگاه ماموگرافی قرار گرفته و با وارد شدن فشاری مناسب توسط تکنسین به منظور واضح شدن بافت سینه، عکس برداری در پوزیشن‌های مختلف انجام می‌شود.

تشخیص سرطان سینه با ماموگرافی با استفاده از اشعه ایکس انجام میشود

برای تشخیص سرطان سینه با ماموگرافی به متخصص زنان مراجعه کنید.

آمادگی‌های لازم برای ماموگرافی برای تشخیص سرطان سینه

برای کمتر شدن درد ماموگرافی برای تشخیص سرطان سینه، لازم است افراد به برخی از نکات مهم توجه داشته باشند. به طور مثال، انجام آزمایش ماموگرافی باید بعد از دوران پریود باشد. همچنین توجه به تغذیه از 24 الی 48 ساعت قبل از انجام آزمایش امری تأثیر گذار است؛ به این صورت که بهتر است از مصرف خوراکی‌هایی مثل شکلات تلخ، قهوه، ادویه‌های تند و سایر مواد غذایی محرک خودداری کنند. علاوه بر این موارد حمام کردن قبل از انجام این آزمایش امری ضروری بوده و بهتر است از محصولات بهداشتی شیمیایی مثل مام، اسپری و… استفاده نشود.

آیا تشخیص سرطان سینه با ماموگرافی درد دارد؟

همانطور که پیش‌تر گفتیم، برای کم شدن درد آزمایش ماموگرافی راه‌های متفاوتی وجود دارد که به آن‌ها اشاره کردیم. اما با رعایت تمام این موارد ممکن است باز هم فرد مقداری درد حین انجام آزمایش احساس کند که امری کاملاً طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. میزان درد ماموگرافی برای تشخیص سرطان سینه بسته به اندازه‌ی سینه‌های فرد مراجعه کننده و تاریخ پریود او، متغیر است. در نهایت دردی که افراد هنگام انجام این آزمایش متحمل می‌شوند به هیچ عنوان به گونه‌ای نیست که باعث ایجاد ترس و نگرانی شود.

آیا تشخیص سرطان سینه با ماموگرافی دقیق است؟

هنگام انجام هرگونه آزمایشی در علم پزشکی امکان بروز خطا و نهایتاً کسب نتیجه‌‌ای اشتباه وجود دارد. آزمایش ماموگرافی هم از این قاعده مستثنی نیست؛ به این صورت که طبق آمار موجود، بیماری حدود 5 الی 10 درصد از افرادی که توموری با ضخامت بیشتر از یک سانتی متر داشتند، تشخیص داده نشده است. همچنین ممکن است از هر 20 مورد، یک مورد پنهان بماند و تشخیص داده نشود. این نتیجه‌ی اشتباه در ماموگرافی معمولا به دلیل متراکم بودن بافت سینه است که با مهارت یک رادیولوژیست خوب و یک عکس برداری موفق، قابل حل است.

ایا تست ماموگرافی برای سرطان سینه دقیق است؟

ایا انجام تست ماموگرافی برای تشخیص سرطان سینه دقیق است؟

تصاویر یک ماموگرافی مشکوک به چه شکلی است؟

تصاویر یک ماموگرافی مشکوک به این صورت است که در بخش‌های از سینه که پررنگ‌تر نشان داده شده، شاهد گره‌ها و توده‌های جمع شده‌ای خواهید بود. همچنین ممکن است رگ‌ها و خطوط پررنگ بیش از اندازه‌ای در عکس مورد نظر دیده شود که به عنوان یکی از نشانه‌های یک ماموگرافی مشکوک به شمار می‌رود.

به طور کلی بعد از انجام این آزمایش و بررسی آن توسط پزشک، ممکن است جواب آزمایش مورد نظر یکی از 6 شماره در دسته بندی BI-RADS باشد. این دسته بندی و معنای آن‌ها شامل موارد زیر است:

  • صفر، نتیجه‌ی ناقص
  • یک، منفی
  • دو، بی‌خطر
  • سه، احتمال بی‌خطر بودن
  • چهار، نیاز به نمونه برداری
  • پنج، احتمال بالای ابتلا
  • شش، مثبت

برای تشخیص سرطان سینه باید به چه دکتری مراجعه کنیم؟

برای تشخیص سرطان سینه با ماموگرافی و درمان آن می‌توان به دو گروه از پزشکان، شامل پزشک‌های متخصص زنان و زایمان و جراحان متخصص سرطان سینه یا جراحان عمومی مراجعه کرد. بسیاری از دکترهای متخصص زنان و زایمان به خصوص در ایران به دلیل اطلاعات و دانش بالایی که در مورد آناتومی بدن زنان دارند، در تشخیص و درمان سرطان سینه موفق بوده و جزو بهترین پزشک‌ها در این زمینه بوده‌اند.

همچنین برای تشخیص سرطان سینه می‌توان به جراحان متخصص سرطان سینه که به طور تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کنند، مراجعه کرد. البته پزشک‌های دارای این تخصص در ایران بسیار انگشت شمار هستند؛ به همین دلیل بسیاری از جراحان عمومی صاحب نام نیز در زمینه‌ی تشخیص و درمان این بیماری فعال بوده و می‌توان به آن‌ها نیز مراجعه کرد.

مراجعه به متخصص زنان برای تشخیص سرطان سینه- مرکز سلامت نسیم

برای تشخیص سرطان سینه به متخصص زنان مراجعه کنید

بهترین مراکز انجام تست ماموگرافی

برای انجام آزمایش ماموگرافی به درست‌ترین شیوه‌ی ممکن با دردی کم و درصد خطایی پایین، بهتر است این آزمایش را در یک مرکز خوب، دارای تکنسین‌های باتجربه و امکاناتی کامل و به روز انجام دهید. مراکز تخصصی زیادی در سطح تهران برای انجام تست ماموگرافی وجود دارند شما میتوانید برای انجام تست ماموگرافی به مرکز سلامت نسیم مراجعه نمایید

در آخر

همانطور که مقدار قابل توجهی از وقت و توجه خود را صرف ظاهر خود مي‌كنيد، لازم است به سلامت خود نيز اهميت داده و به تمام اعضای بدن خود توجه كنيد. يكی از دلايل رايج بودن سرطان سينه بين بانوان، همين عدم توجه است.

بنابراين حتما بعد از سن 35 الی 40 سالگی به طور مداوم و همچنین در صورت بروز هر گونه نشانه روی سینه‌های خود، برای انجام معاینه به پزشک مراجعه کنید. تشخیص سرطان سینه با ماموگرافی یکی از شایع‌ترین و موثرترین شیوه‌ها است که موجب تشخیص زودهنگام و درمان آسان می‌شود.

اشتراک گذاری این پست