AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
علت خونریزی بینی(اپیستاکسی)

با سلامت نسیم همراه باشید تا به بررسی علت خونریزی بینی یا اپیستاکسی و روش های درمان آن بپردازیم.

بهتر است بدانیم:

  • خون ریزی بینی یا اپیستاکسی، به شرایط خوشخیمی اطلاق می شود که از هر سه نفر دو نفر در طول زندگی خود آن را تجربه میکنند.
  • برای توقف آن باید بینی را برای 10 دقیقه فشار دهید.
  • در سه موقعیت زیر حتما با پزشک خود و یا اورژانس تماس بگیرید:
  1. علی رغم اقدامات درمانی ،خون ریزی از بینی بیشتر از 20 دقیقه طول بکشد.
  2. تعداد دفعات اپیستاکسی بیشتر از حد معمول باشد.
  3. در فردی رخ دهد که از اختلالات لخته سازی خون رنج میبرند.

علت خونریزی بینی چیست؟

 اپیستاکسی زمانی رخ میدهد که مویرگ‌های مخاط حفره بینی پاره شوند. علت خونریزی بینی می‌تواند ناشی از التهاب مخاط بینی به‌دلیل رینیت آلرژیک، خشکی هوا در روزهای گرم یا خشک ‌شدن هوای محیط، دستکاری مخاط بینی، ضربه و استفاده از داروها یا اسپری‌های بینی باشد.

خونریزی بینی

روش های کنترل خونریزی بینی

خونریزی ناگهانی بینی معمولا پس از چند دقیقه کم و قطع می‌شود. اما گاه این مشکل را نباید بی‌اهمیت دانست و نیاز به مشورت با پزشک و دانستن علت خونریزی بینی است.

خونریزی بینی جزء ناراحتی‌های شایع است و 60% جمعیت عمومی، حداقل یک بار در طول زندگی خود این وضعیت را تجربه می‌کنند. شیوع و بروز خونریزی بینی در کودکان و بزرگسالان نیز تقریبا مشابه است.

گرچه علت خونریزی بینی در اکثر موارد نگران کننده نیست و پس از چند دقیقه بهبود می‌یابد اما گاه می‌تواند نشان از بیماری باشد که نیاز به بررسی توسط پزشک دارد.

زمانی که اپیستاکسی آغاز می شود، باید خونسردی خود را حفظ کنید. بهتر است از طریق دهان نفس بکشید و در وضعیت نشسته یا ایستاده قرار بگیرید. همچنین بهتر است سرتان را کمی به سمت عقب نگه دارید.

پیشنهاد مطالعه: آسیب‌های پنهان دیابت در کودکان پس از درمان موفق سرطان

بالا نگه داشتن سر برای کنترل خونریزی بینی

برخلاف تصور، گذاشتن تکه‌ای پنبه داخل حفره بینی توصیه نمی‌شود، زیرا این کار موجب تحریک مخاط شده و می‌تواند تشدید خونریزی را در پی داشته‌باشد.

برای کاهش خونریزی می توانید، قسمت نرم کنار تیغه بینی را باید با انگشت شست و اشاره حدود ده دقیقه نگه دارید.

شاید این مدت برای شما خسته‌کننده باشد، اما هشت تا ده دقیقه زمان لازم است تا رشته‌های پروتئینی فیبرین در جریان خون قابلیت تشکیل لخته را داشته‌باشند. اگر فشار کمتر از این زمان برداشته‌شود، لخته پیش از تشکیل کامل جدا شده و زمان بیشتری برای قطع خونریزی لازم است.

پیشنهاد مطالعه: تاثیر تنهایی در سالمندان و 3 عارضه ی آن

روش انعقاد خون در خونریزی بینی

در صورتی‌که خونریزی به این ترتیب متوقف نشد، بهتر است تکه‌ای یخ را در پارچه بپیچید و قسمت بالای بینی خود بگذارید. این کار موجب انقباض عروق شده و خونریزی کاهش می‌یابد. اگر به‌رغم انجام این اقدامات، خونریزی همچنان ادامه داشت، لازم است به اورژانس مراجعه کنید.

 

منبع:

https://www.pourquoidocteur.fr/Articles/Question-d-actu/46087-Saignement-nez-3-cas-faut-s-inquieter

اشتراک گذاری این پست