AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
علائم بیماری آدنومیوزیس چیست؟ چه درمان هایی برای این بیماری وجود دارد؟

آدنومیوزیس به معنای حضور بافت داخلی پوشاننده رحم در داخل میومتر یا لایه عضلانی رحم می باشد. این بیماری در خانم های سن باروری هم می تواند وجود داشته باشد ولی اکثرا علائم در خانم های بالاتر از 40 سل دیده می شود.

اصطلاح دیگری نیز وجود دارد که شبیه به بیماری آدنومیوزیس است به نام اندومتریوزیس با این تفاوت که این بافت اندومتریال رحم در خارج از رحم مثل لوله های تخمدان، لوله فالوپین و دیواره لگن قرار میگیرد.

 

خیلی از خانم های مبتلا به آدنومیوزیس از بیماری خود بی اطلاع هستند چراکه این حالت همیشه باعث علائم نمی شود. این بیماری ممکن است 20% تا 65% بانوان را درگیر کند.

علائم آدنومیوزیس:

  • درد در زمان نزدیکی جنسی
  • درد در زمان پریودی
  • خون ریزی های زیاد و طولانی مدت در قاعدگی
  • درد لگن
  • رحم بزرگ شده
  • ناباروری
حتما بخوانید: میدونید خون ریزی های بیموقع رحم میتونه یکی از علائم سندروم پلی کیستیک باشه ؟ در مورد این سندروم بیشتر بدانید..

چگونه بیماری آدنومیوزیس را تشخیص دهیم؟

  • معاینه لگن برای بررسی احساس درد در هنگام لمس و رحم بزرگ شده.
  • سونوگرافی داخل رحمی برای بررسی افزایش ضخامت ماهیچه رحم که شک به آدنومیوزیس را افزایش میدهد.
  • MRI برای بررسی بزرگ شدن رحم و ضخیم شده قسمت های از رحم.
  • نمونه برداری

 

 بیماری ادنومیوزیس

بیماری ادنومیوزیس

چگونه این بیماری کنترل و درمان می شود؟

به دلیل اینکه هورمون استروژن باعث رشد بافت اندومتریال می شود، علائم بیماری آدنومیوزیس بعد از یائسگی متوقف می شود. در این حال درمان های زیر باعث تسکین درد، کاهش خونریزی و دیگر علائم آزاردهنده می شود.

داروهایی برای تسکسن درد: داروهای غیرالتهابی غیراستروئیدی مثل ایبوپروفن یا ناپروکسن.

کنترل هورمون: استروژن باعث افزایش ضخامت دیواره رحم می شودو می تواند باعث خون ریزی  بیشتر رحم شود. برخی داروهای ضدبارداری هورمونی می تواند باعث توقف قاعدگی و علائم شود(Depo-Provera).

هیسترکتومی: عمل جراحی است که در طی آن رحم کاملا خارج می شود. بعد از این عمل جراحی، دوره های قاعدگی متوقف و باروری قطع می شود.

عوارض بیماری آدنومیوزیس چیست؟

خونریزی شدید در زمان قاعدگی باعث کم خونی می شود که به تبع آن احساس ضعف و خستگی زودرس بروز میکند.

چگونه بیماری آندومتریوزیس بر حاملگی اثر می گذارد؟

بیماری آدنومیوزیس بیشتر زنانی را که حداقل یک فرزند دارند را تحت تاثیر قرار میدهد. با این همه، این بیماری، شرایط را برای اولین بارداری یا بارداری های بعدی سخت میکند. البته که درمان های ناباروری کمک کننده خواهند بود.

اما اگر خانمی با این شرایط قصد باردار شدن را داشت، باید پیش از آن بداند که در نهایت، این حاملگی ممکن است به سقط یا تولد زودرس(کمتر از هفته 37) شود.

برای مطالعه ی بیشتر میتوانید به سایت وب ام‌دی مراجعه فرمایید.

اشتراک گذاری این پست