AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
داروی لیکانمب ،داروی جدید بیماری آلزایمر

بیماری آلزایمر، بیماری تحلیل برنده بافت مغز است که با توجه به افزایش طول عمر افراد، بروز این بیماری روز به روز در حال افزایش است.  با افزایش تعداد مبتلایان، جامعه پزشکی بیشتر از هر زمان دیگری، به درمان این بیماری احتیاج پیدا کرده اند. داروی لیکانمب که به صورت آزمایشی (Lecanemab)، برای درمان آلزایمر مورد تحسین متخصصین زیادی قرار گرفته است. اما این سوال مطرح می شود که چقدر باید به این دارو امید داشت؟

بیش از 55 میلیون نفر در جهان به زوال عقل یا دمانس مبتلا هستند که 60 تا 80 درصد موارد زوال عقل، مبتلایان به بیماری آلزایمر هستند. محققین عدد مبتلایان به دمانس را تا سال2050 میلادی، 153 میلیون نفر تخمین زده اند.

در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای این بیماری یافت نشده است اما با این حال، تعداد کمی دارو برای کاهش سرعت گسترش این بیماری مورد تاییده سازمان غذا و دارو ایالات متحده  قرار گرفته اند. یکی از این داروی لیکانمب می باشد.

فواید داروی لیکانمب

پیشنهاد مطالعه:اگر مغزتان در حین کار فعال است، احتمالا آلزایمر نمی‌گیرید

لیکانمب چیست؟

Lecanemab داروی تحقیقاتی برای درمان بیماری آلزایمر است که توسط کمپانی Eisai and Biogen ساخته شده است. این دارو از دسته داروهای آنتی بادی مونوکلونال می باشد. بدن انسان به طور طبیعی برای محافظت از خود دربرابر عفونت ها، آنتی بادی تولید می کند.

دانشمندان در آزمایشگاه، نوعی آنتی بادی مونوکلونال را ساخته اند که علیه ماده خارجی خاصی به نام آنتی ژن عمل میکند. زمانی که این آنتی بادی وارد بدن انسان می شود، سیستم ایمنی فرد را تحریک کرده تا آنتی ژن های مورد نظر در بدن را نابود سازند.

به گفته دکتر Dr. Christopher H. van Dyck، استاد تمام مرکز تحقیقاتی دانشگاه Yale:

داروی لیکانمب (Lecanemab) مستقیما پروتئین های آمیلوئیدی را (که یکی از عوامل اصلی ایجاد آلزایمر هستند) مورد هدف قرار می دهد. امید ما این است که با مداخله در عامل بیماری زایی بیماری آلزایمر، سرعت گسترش آن را کاهش دهیم.

عوارض داروی لیکانمب

 پیشنهاد مطالعه: 10 ماده غذایی برای جلوگیری از روند پیر شدن مغز

داروی لیکانمب تا چه میزان موثر است؟

در اواخر ماه نوامبر سال 2022،  یافته های فاز سوم ارزیابی بالینی این دارو در کنفرانس “پانزدهمین ارزیابی بالینی بیماری آلزایمر” ارائه شد. در طی این ارزیابی  1800 نفر در رده سنی 50 تا 90، که در مراحل ابتدایی بیماری آلزایمر بودند، تحت درمان با داروی لیکانمب  (Lecanemab) قرار گرفتند. در طی این ارزیابی تمام مهارت های عملکردی و ادراکی افراد قبل از شروع ارزیابی و 18 ماه بعد از آن مورد بررسی دقیق قرار گرفتند.  در آخر، با اسکنPET مغز تمامی شرکت کنند گان از جهت حضور آمیلوئید مورد بررسی قرار گرفتند.

نتیجه آن بود که بعد از 18 ماه پیگیری درمانی این افراد، آن دسته از بیماران که داروی لیکانمب (Lecanemab) دریافت کرده بودند، سرعت کاهش ادراکی ،27% کمتر شده بود.

در پایان باید اشاره کرد که همگرایی شواهد بین شناخت و عملکرد، پیشرفت بیماری، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و وضعیت مراقبین نشان می دهد که درمان با داروی لیکانمب (Lecanemab) ممکن است مزایای معناداری برای بیماران، شرکای مراقبتی آن ها، پزشکان و جامعه فراهم کند.

مجموعه سلامت نسیم با ارائه تست های غربالگری بیماری های مختلف، می تواند نگرانی شما عزیزان را در زمینه ی گسترش بیماری ها مرتفع سازد.

 

منبع:

medicalnewstoday.com/articles/lecanemab-why-a-new-alzheimers-drug-has-drawn-praise-and-some-concern

اشتراک گذاری این پست


تگ‌ها :