AppointmentAUDIOGRAMBLOOD CELLSBLOOD PRESSUREBODY SCALEBONE DENSITYBONEBRAINCHECKUPChest_X-rayCHOLESTEROLCOLONDENTALDIAGNOSISDOCTORDROPSDUMBBELLEAREKGENDOSCOPYEXAMINATIONEYE TESTEYEGLOVEHABITSHEARTHEIGHTHEPATITISHOSPITALINHALERKIDNEYLUNGSMAMMOGRAMMASKMEDICAL PRESCRIPTIONMONITORPAPPILLSPROSTHETICPSY_2PSYCHOLOGYREPORTRUNNING TESTSCANservice-bonesservice-brainservice-checkservice-cycservice-earservice-exerciseservice-eyeservice-hearthservice-laservice-teethservice-womenservice-xraySMARTWATCHSPERMSTETHOSCOPETEETHTOMOGRAPHYURINEVACCINATIONVIRUSVital_SignWATCHWOMEN_2WOMEN_3
خوشبینی و سلامت

نقش خوشبینی بر رشد و پرورش شخصیت و بهبود سلامت عمومی افراد در جمعیت پرازدحام کنونی توجه بسیاری از روانشناسان را جلب کرده است. روانشناسي جديد سعي دارد توجه خود را صرفاً به مشكلات رواني معطوف نسازد و بيشتر بر جنبه هاي مثبت زندگي تاكيد کند.

مشكلات رواني مي تواند براي هر كسي و در هر مرحله اي از زندگي رخ دهد و زندگي او راتحت تاثير قرار دهد. از طرف ديگر انسان موجودي متفكر است كه نه به دليل حوادثي كه برايش اتفاق مي افتد، بلكه به دليل نحوه و نوع نگرش نسبت به قضايا، مسايل، مشكلات و حوادثي كه با آنها روبه رو مي شود سلامت جسماني و رواني او را تحت تاثير قرار مي دهد.

تاثیر سلامت فرد بر جامعه

سلامتي يك مسئله چند بعدي است و اين ابعاد بر يكديگر تاثير دارند و در نهايت سلامت فرد و جامعه را تحت تاثير قرار د مي دهند. سازمان جهاني بهداشت سلامت عمومي را سلامت كامل جسمي، اجتماعي و رواني و نه فقط فقدان بيماري يا ناتواني تعريف مي كند.  همچنين سلامت عمومي را معادل كليه روشها يا تدابيري مي داند كه براي جلوگيري از ابتلا به بيماري رواني به كار مي رود و سلامت روان را نيازي اساسي براي بهبود كيفيت زندگي انسان، امري حياتي مي داند. سلامت روان به مردم كمك مي كند تا با محيط خود منطبق و سازگار شوند و راه حل هاي مناسب تري را براي حل مشكلات خود از طريق روش هاي رواني و عاطفي پيدا كنند.

پیشنهاد مطالعه:پیشگیری، علل، علائم و درمان دیابت را بشناسید

 نگاه خوشبینی در مقابل نگاه بدبینی

خصوصيات شخصيتي افراد بطور مستقيم يا غير مستقيم بر سلامت و بيماري آنها تاثير مي گذارند.  يكي از ويژگي هاي بارز شخصيت وجود خوشبيني يا نقطه مقابل آن بدبيني مي باشد.

خوشبيني ذاتی به عنوان يك صفت شخصيتي نسبتاً پايدار تعريف شده است كه نوع رفتارهاي فرد را تعيين مي كند و در كل به معناي داشتن انتظارات مثبت براي پيامدهاست كه اين پيامدها به عنوان نتايج عوامل ثابت، كلي و دروني در نظر گرفته مي شود.

محققان مطالعه روي خوشبيني را به عنوان يك فاکتور روان شناختي در قرن بيستم آغاز كردند  و در سال هاي اخير،پيش بيني سلامت روان افراد توجه تعداد زيادي از پژوهشگران روانشناسي و علوم اجتماعي را به خود جلب كرده است. خوشبيني يكي از مهمترين مولفه هاي روانشناسي مثبت نگر است كه روي علل اتفاق افتادن چيزهاي خوب و بد و تفسير اين رخدادها تاثير دارد.

مزایای خوشبینی و سلامت

مستندات محکمی وجود دارد مبني بر اينكه افراد دارای خوشبینی در مقايسه با افراد بدبين از راهبردهاي متعددي براي مقابله استفاده مي كنند و اين مقابله هاي متعدد در ارتباط بين خوشبيني و سازگاري بهتر، نقش مهمي ايفا مي كند .

افراد دارای خوشبینی از راهبردهاي تغيير جنبه هاي قابل كنترل عوامل فشارزا، جستجوي اطلاعات، برنامه ريزي و بازسازي مثبت بهره مي گيرند در حالي كه بدبين ها راهبردهايي هم چون امروز و فردا كردن، كنار كشيدن، انكار و فرار يا سوء مصرف مواد را انتخاب میکنند.

میدونید تنهایی چه تاثیری بر سلامت افراد سالمند میزاره ؟ با این مقاله همراه باشید.

افراد دارای خوشبنی عقيده دارند جهاني كه داريم بهترين جهان است و به بهترين شكل ممكن موقعيت استرس زا، به عنوان مهمترين عوامل پيدايش و شكل گيري بيماري ها و نيز مرگ و مير را تغيير مي دهند و در راستاي تغيير يا حذف عوامل استرس زا تلاش مي كنند و با پذيرش نقش خود در ايجاد مشكل و تلاش براي اصلاح موقعيت در برابر مسئله ايستادگي مي كنند.

خوشبيني هم بر روي سلامت رواني و هم جسماني تاثير دارد و نقش مهمي در سازگاري با رويدادهاي استرس زاي زندگي، به عنوان مهمترين عوامل پيدايش و شكل گيري بيماري ها و نيز مرگ و مير افراد دارد. خوشبيني در بزرگسالي با پشتكار، شهرت عمومي، پيشرفت بهتر در تحصيلات دانشگاهي، عملكرد شغلي، ورزشي و خانوادگي همراه مي باشد.

خوشبيني در بزرگسالي

اهمیت خوش بینی در جوانان

امروزه جمعيت زيادي از جامعه ما را جوانان (خصوصا دانش آموزان و دانشجویان) تشكيل مي دهند، به ويژه دانشجويان كه دوره حساس جواني را سپري مي كنند .دوران دانشجويي دوره اي مهيج و پرچالشی می باشد و بنا به دلايل مختلفي از جمل:

 احساسات افراطي، جستجوي هويت، ترس از مسئوليت پذيري،فشارهای درسی

، انتخاب و آينده شغلي و برخی مسائل دیگر، تحت فشارهای روانی زیادی قرار دارند. بدیهی است چنانچه به وضعیت سلامت عمومی این آینده سازان کشور، توجه نشود، ممکن است آسیب های جبران ناپذیری به پیکر اجتماع وارد شود.

مطالعات علمی نشان مي دهد 25-15% از كل مردم در هر زماني از حداقل يك اختلال رواني رنج مي برند. در حال حاضر حدود 450 ميليون نفر از مردم دنيا از مشكلات  رواني و رفتاري رنج مي برند. به گفته سازمان جهاني بهداشت مشكلات رواني و اختلالات مرتبط با استرس بزرگترين علت مرگ زودرس در اروپا مي باشد.  در ايران نيز اختلالات رواني 21 درصد، و در دانشجويان از 30-12% گزراش شده است.

افزايش مراجعه دانشجويان به مراكز مشاوره دانشجويي در سالهاي اخير مويد وجود استرس ها و مشکلات روانی،اجتماعي و تحصيلي روز افزون در آنهاست و با توجه به اينكه دانشجويان در رشته هاي مختلف تحصيلي در آينده عهده دار تامین حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه خواهند بود، بايد به دقت مراقبت شوند تا بتوانند نقش خود را به عنوان يك نيروي  تحصيل كرده و متخصص به خوبی ایفا میکنند.

منبع:

اشتراک گذاری این پست


تگ‌ها :